Obeziteyle Mücadele Kampanyasının Yüzü 47 Kilo Zayıflayan Memur Oldu

Obeziteyle Mücadele Kampanyasının Yüzü 47 Kilo Zayıflayan Memur Oldu

Sağlık Bakanlığı'nda temizlik işçisi olarak çalışan, 20 ayda 117 kilodan 70 kiloya düşen Demet Dedeoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Obezite ile Mücadele Kampanyası'nın yüzü oldu.

- Sağlık Bakanlığı'nda temizlik işçisi olarak çalışan, 20 ayda 117 kilodan 70 kiloya düşen Demet Dedeoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı 'Obezite ile Mücadele Kampanyası'nın yüzü oldu.

Sağlık Bakanlığı'nda temizlik işçisi olarak çalışan, 20 ayda 117 kilodan 70 kiloya düşen Demet Dedeoğlu 'Obezite ile Mücadele Kampanyası'nın yüzü oldu. Dedeoğlu, kiloları yüzünden hastalıklarla mücadele etmek durumunda kalınca, kilolarından kurtulmak ve sağlıklı bir yaşama kavuşmak için zayıflama kararı aldı. Dedeoğlu, 20 ayda 47 kilo vererek, Sağlık Bakanlığı'nın 'Obezite ile Mücadele Kampanyası'nda rol aldığı kamu spotuyla kilolu insanların zayıflama umudu oldu.

Dedeoğlu, zayıflama hikayesini İHA'ya anlattı. Bir ayda 47 kiloyu az yiyerek ve çok hareket ederek verdiğine dikkati çeken Dedeoğlu, tanıtım yüzü olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Dedeoğlu, bu durumun insanlara katkıda bulunmak adına kendisine mutluluk verdiğini belirterek, mutluluğun paylaştıkça çoğaldığını ifade etti. Dedeoğlu, kendisini kilo vermeye iten nedenlere ilişkin olarak, "İlk etapta sağlık problemleri geliyordu. Hormon tedavisi gördüm. Bunun ötesinde oğlumu 8 aylıkken almak zorunda kaldılar. Ayrıca, psikolojik nedenlerde tabii ki" dedi.

Herkesin ince ve narin bir fizik isteyeceğine işaret eden Dedeoğlu, özellikle bayanların istediğini giymek konusunda, özgüveninin gelebilmesi anlamında bunu istediğini söyledi. Obezitenin kendisine vermiş olduğu zararlarla ayrı ayrı uğraştığına dikkati çeken Dedeoğlu, obeziteyle savaştığını söyledi. Dedeoğlu, kendisinin şu anda 70 kilo olduğunu belirterek, aktiviteyi biraz çoğaltması gerektiğini ifade etti. Dedeoğlu, "Çok mutluyum. Zaten mutluluk kaynaklı yaşayan bir insanım ben. İstediğim kıyafetleri rahatça giyebiliyorum. Sağlık anlamında da, bir torba ilaç içiyordum ve artık ilaçlarımı kullanmıyorum. Sağlıklıyım ve mutluyum" diye konuştu.

Dedeoğlu, şişman olup da zayıflamak isteyenlere tavsiyelerde bulunarak, "Hepimizin içinde 'ince ve narin' bir insan var. Sadece yağ hücreleri büyüdüğü için biz onu biraz ezdik. Sesini duyalım, ona kulak verelim, sadece onu besleyelim. Az yiyelim, çok hareket edelim. Yağ hücrelerimizin içinden kurtulsun, dışarı çıksın bedenimizi, beynimizi ve hayatımızı o seçsin" dedi.

Kaynak: DHA