Oğlunu FETÖ'cülere tutanakla teslim etmiş

Oğlunu FETÖ'cülere tutanakla teslim etmiş
Güncelleme:

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mali yapılanmasına yönelik 27 sanığa verilen 2 yıl 1 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına ilişkin gerekçeli kararda, örgütün sözde "bürokrasi imam yardımcısı" iş adamı Hazim Sesli'nin, oğlunu ABD'deki örgüt yöneticilerine teslim tesellüm tutanağıyla teslim ettiği bilgisi yer aldı

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesince, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik  davada aralarında örgütün sözde "bürokrasi imam yardımcısı" iş adamı Hazim Sesli  ile eski Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım'ın da  bulunduğu 27 sanığa  "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 2 yıl 1 ay ile 15 yıl  arasında değişen hapis cezaları verilmesi ve 9 sanığın beraatine ilişkin kararın  gerekçesi açıklandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının mahkemeye sunduğu esasa  ilişkin mütalaasının tam metninin yer aldığı 651 sayfalık kararda, sanıklar  yönünden tek tek değerlendirmelerde bulunuldu.

Terör örgütü üyeliği suçundan hapisle cezalandırılan eski sözde Uşak  il imamları Mustafa Balcı ve Mustafa Ali Gürbudak ile iş adamı Hazim Sesli  hakkında "anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs", "terör örgütü kurmak ve yönetmek",  "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak", "terörizmin finansmanı",  "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçlamalarından  beraatlerine ilişkin detaylara da gerekçeli kararda yer verildi.

Kararda, 3 sanığın, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında cezaevinde  olmaları ve darbe girişimine aktif iştirakleri yönünden kesin ve inandırıcı delil  bulunmadığı, diğer suçlarla ilgili de delil yetersizliğinden beraat etmelerininin  uygun görüldüğü belirtildi.

 ÇOK SAYIDA DİJİTAL VERİ İNCELENDİ

Hazim Sesli'nin ikametgahı ve iş yerlerindeki aramalarda ele geçirilen  ve sanık tarafından kullanılan dijital materyallerin tetkik edildiği anlatılan  kararda, inceleme sonucunda bu kişinin örgütle ilişkini ortaya koyan çok sayıda  veriye ulaşıldığına dikkati çekildi.

Dijital veriler arasında Hazim Sesli'nin ABD'de örgüt elebaşı Fetullah  Gülen'in ikametgahında çekilmiş fotoğrafları ile çok sayıda ses kaydı ve videonun  bulunduğuna işaret edilen kararda, bunların dışında örgüt elebaşının sanığa  ithafen yazılmış el yazılı referans notunun bulunduğu kaydedildi.

Gerekçeli kararda, ele geçirilen dijital verilerde, 2015 yılının  ağustos ayında Hazim Sesli'nin üniversite eğitimi için ABD'ye gönderdiği oğlu  A'yı (25) örgüt yöneticilerine teslim ederken imzalanan teslim tesellüm  tutanağının da yer aldığı belirtildi. Söz konusu tutanakta, sanık Sesli'nin oğlu  A'nın ABD'de bulunduğu sürede uyması gereken kuralların tek tek sıralandığı,  kurallara uymadığı takdirde Türkiye'ye gönderileceğine dair metnin bulunduğu  bildirildi.

ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ  

Öte yandan, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekçeli kararın  açıklanmasının ardından üst mahkemeye tüm sanıklar yönünden itirazda bulundu.

İtirazda, sanıklar Mustafa Balcı, Mustafa Ali Gürbudak ve Hazim  Sesli'nin "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "suçtan kaynaklanan mal varlığı  değerlerini aklamak", "terörizmin finansmanı", "dini inanç ve duyguların  istismarı suretiyle

Bu sanıklar için "anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan itirazda  bulunulmadı, diğer 33 sanığın ise çeşitli suçlardan cezalandırılması talep  edildi.

DAVA 

Uşak'ta FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgüt  elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı, aralarında  örgütün "bürokrasi imam yardımcısı" olduğu iddia edilen Hazim Sesli ile eski Uşak  OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 32'si tutuklu 111 sanık  hakkında "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "anayasal düzeni değiştirmeye  çalışmak", "teröre finans sağlamak" suçlamasıyla dava açılmıştı. 

Mahkeme heyeti, davayı sanıklar bakımından 10'a ayırmış, aralarında  örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 4 firari sanığın Ankara'da görülen  FETÖ ana davasında yargılanmaları yönünde yetkisizlik kararı vermişti.  

Davanın 36 sanıklı bölümüyle ilgili "terör örgütü üyeliği"nden verilen  kararda, Hazim Sesli ve Mustafa Balcı 15'er yıl, Mustafa Ali Gürbudak 12 yıl 6  ay, Ali Yıldırım 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 23 sanığa aynı suçtan  2 yıl 1 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları, 9 sanığın ise beraatine  karar verilmişti.

AA

Etiketler abd tutanak fetö