Öğrenci yurtlarının fiyatları dudak uçuklattı

Öğrenci yurtlarının fiyatları dudak uçuklattı
Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu’nun üniversitelerin yüz yüze eğitimle açılacağını duyurmasının ardından ev kira fiyatlarındaki artışların ardından özel ve vakıf yurtlarında yıllık oda fiyatları 54 bin lirayı geçti.

Üniversitelerin 13 Eylül’den itibaren açılacağının duyurulmasının ardından öğrencilerin yurt arayışı başladı.

Birgün'den Filiz Gazi'nin haberine göre, devlet yurtları yetersiz kalınca öğrenci ve veliler özel ya da vakıf yurtlarına yönelmek zorunda kaldı. Özel ve vakıf yurtlarının fiyatları ise cep yakıyor. Özel ve vakıf yurtlarının yıllık oda fiyatları 16 bin liradan başlayıp 54 bin TL’yi geçiyor.

Önceki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu ve özel yurtlar geçen yıldan bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak çalışıyor. 2017-2018’de Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurt sayısı 790’a çıktı.

KLAS, LÜKS, SUİT HEPSİNİN FİYATI FARKLI

KYK’ye bağlı Abdi İbrahim İlaç firmasına ait Merter’de bulunan Novu Kız Öğrenci Rezidansı”ndan alınan bilgilere göre ise yetkili, fiyat bilgilendirmesi yapıyor. Klas, lüks ve suit odalar olmak üzere seçeneklerin olduğunu belirtiyor. Buna göre VİP odasının fiyatı 54 bin 700, 4 kişilik oda 23 bin 900 lira.

KYK’ye bağlı Esenyurt’ta bulunan 1453 KYK Kız Öğrenci Yurdu, geçen yılın fiyatının aylık 390 lira olduğunu, bir defaya mahsus depozitonun 533 lira olduğunu söylüyor. Bu yılın fiyatlarının henüz belirlenmediğini aktarıyor.

Birgün