Öğrenciler “Şehrim Benim Evim” Projesi Kapsamında Kula’yı Gezdi

Öğrenciler “Şehrim Benim Evim” Projesi Kapsamında Kula’yı Gezdi

Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokulu ve Sarıgöl Karacaali Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri "Şehrim Benim Evim" Projesi kapsamında Kula'yı gezdi.

Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokulu ve Sarıgöl Karacaali Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri "Şehrim Benim Evim" Projesi kapsamında Kula'yı gezdi. Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Kula şehrini yakından tanıma fırsatı buldu.

Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokulu ve Karacaali Ortaokulu öğrencileri "Şehrim Benim Evim" Projesi kapsamında gittiği Kula ilçesinde Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Mehmet Sepet rehberliğinde gezdirildi. Sarıgöl Şehit Esin Akay Ortaokulu öğretmeni Neriman Hoşkan ve Karacaali Ortaokulu öğretmeni Erdem Akyel rehberliğinde gerçekleşen gezide Milli Eğitim Müdürülüğü personeli Mehmet Sepet de Kula'nın tarihi özelliklerini anlatarak ilçenin tanıtımını yaptı.

Okul öğretmenlerinden Neriman Hoşkan "Kula'nın tarihi güzelliklerini öğrencilerin de görebilmeleri, tarihi olayları yerinde gezerek anlatılması amacıyla yapılan bu gezi okulumuzun sosyal faaliyetleri arasında yer alıyor. Okulumuz eğitim öğretimde sosyal ve kültürel faaliyetlerde öğrencilerine en iyi hizmete sunmaya çalışmaktadır" dedi.

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan da projeyle ilgili olarak "Manisa ilimizin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, onlara sahip çıkan ve gelecek kuşaklara aktarabilecek yeterli donanıma sahip bireyler yetiştirmek için ilimizdeki ortaokullarda okuyan 6. sınıf öğrencilerini "Şehrim Benim Evim Proje" faaliyeti kapsamında, Manisa ili ve ilçelerini ziyaret ederek tanımalarına, yaşadıkları çevrenin tarihi ve doğal zenginliklerinin farkına varmalarına katkıda bulunmak için bir proje oluşturuldu. Bu proje kapsamındaki yapılan gezi öğrenciler için adeta geçmiş tarihle kucaklaşma gibi oluyor." dedi.