Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Öğrencilerden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kahramanmaraş'ta bir ilkokulun öğrencilerinin girişimiyle temin edilen bir tır gıda malzemesi ile 7 bin 120 lira, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta bir ilkokulun öğrencilerinin girişimiyle toplanan bir tır gıda malzemesi ile 7 bin 120 lira Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Özel Beyza İlkokulu öğrencileri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfının iş birliğiyle hazırlanan "Bayırbucak Türkmenlerine Yardım" kampanyası için çalışma başlattı. Harçlıklarından 7 bin 120 lira toplayan öğrenciler, Saçaklızade Vakfı'nın desteğiyle de 60 bin lirayı bulan konserve, süt, mama gibi gıda temin etti.

Beyza İlkokulunda düzenlenen törenle, toplanan yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Gıda malzemelerini öğrenciler kendileri tıra yükledi.

Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin duyarlılığından memnun olduklarını dile getirerek, "Çok şükür çocuklarımız bu güzel bilinci edinmişler. Öğrencilerimizi Bayırbucak Türkmenlerine yardımlarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Hasan Balbaba, öğrencilerin, örnek bir davranış sergilediğine işaret etti.

Bayırbucak Türkmenlerine 77 tır yardım gönderdiklerini hatırlatan Balbaba, kampanyaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından dua edildi.