Öğrencisi olmayan 5 imam hatip kapatıldı

Öğrencisi olmayan 5 imam hatip kapatıldı
Güncelleme:

Batman, Bursa, Kocaeli ve Şanlıurfa’daki beş imam hatip ortaokulunun, “Öğrenci yok” gerekçesiyle kapatıldığı ortaya çıktı

MEB’in büyük bütçe ayırarak açtığı imam hatiplerdeki plansızlık, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yazısıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen yazıda Batman, Bursa, Kocaeli ve Şanlıurfa’daki bazı imam hatip ortaokullarının kapatılması teklif edildi. İncelemeye alınan, Batman Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu’nun, Bursa Osmangazi Bisaş İmam Hatip Ortaokulu’nun, Kocaeli Gölcük İhsaniye İmam Hatip Ortaokulu’nun, Kocaeli Gölcük Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu’nun ve Şanlıurfa Karaköprü Kırkpınar İmam Hatip Ortaokulu’nun kapatma şartlarını taşıdığı anlaşıldı.

ÖĞRENCİ YOK

 Beş okulun kapatma teklifinde, okulların kapatılması talebinin gerekçeleri de belirtildi. Buna göre, beş imam hatip ortaokulunun kapatılması istemine, “Öğrenci azlığı, okula kayıtlı öğrencilerin başka bir okula nakli, kayıtlı öğrenci bulunmaması” gibi gerekçeler sunuldu. Beş okula ilişkin yapılan değerlendirme, MEB’in bu okulları açarken plansız hareket ettiğini ortaya koydu.

MEB’in okullaşma politikasındaki plansızlık, yeni inşa edilecek imam hatip liselerini akıllara getirdi. Eğitim uzmanları, Cumhurbaşkanlığı’nın, “2019 Yılı Yatırım Programı”na göre açılacak ve 460 milyon TL’ye mal olacak 162 yeni imam hatip lisesini anımsatarak, “Bu liselerde kim okuyacak?” diye sordu.

Birgün