Okullar 17 Mayıs’ta açılıyor mu? Bakanlıktan açıklama geldi

Okullar 17 Mayıs’ta açılıyor mu? Bakanlıktan açıklama geldi
Güncelleme:

Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs Pazartesi günü için öğrencilerin de velilerinde aklında "17 Mayıs’ta okullar açılacak mı" sorusu yer alıyor. Peki 17 Mayıs’ta okullar açılıyor mu ? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama geldi.

Koronavirüs salgınının Türkiye’yi de etkisi altına almasıyla başlayan uzaktan eğitim zaman zaman kademeli normalleşme kurallarıyla yine yerini yüz yüze eğitime bırakmıştı.

Koronavirüs pandemisinde artan vaka ve ölüm sayıları sonrasında 2,5 haftasını geride bıraktığımız ve 17 Mayıs Pazartesi günü sona ermesi beklenen 3 haftalık tam kapanma sonrasında okulların yeniden açılıp açılmayacağı, eğitimin yüz yüze mi yoksa yine uzaktan mı yapılacağı soruları kafaları karıştırıyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı ise bu soruların cevabını merak eden öğrenci ve veliler için beklenen açıklamayı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada

"17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacaktır. Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, 17 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

 denildi.