Ömer Dinçer'den eğitim politikalarına sert eleştiri

Ömer Dinçer'den eğitim politikalarına sert eleştiri

AK Parti'nin eğitim politikalarına içeriden sert eleştiriler geldi. Eski Bakan Ömer Dinçer satır aralarında çarıcı mesajlar verdi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, "Tek adam yaratma fikrine dayalı ve otoriter bir yapıda ısrar ediliyor" dedi. 

Habertürk'te yazan Ömer Dinçer  bir süredir köşesinde eğitim politikaları ile ilgili sert eleştirilerde bulunuyordu. Ancak bu kez eleştirinin dozunu biraz daha artırdı:

''Çocuklarımız otoriter bir kültür içinde yetişiyor. Bilgi üretme mantığı yerine hazır bilgilerin ezberletildiği sistemde, kendilerine tanınan alanın dışına çıkmakta zorlanıyor. Kendine güven, problem üzerinde düşünme ve mantık yürütme, hepsinden önemlisi özgür bir birey olma hususunda sorunları var. Hemen herkes ait olduğu derneğin, cemaatin, partinin vs. dışında bir düşünce veya proje dillendirmiyor. Çünkü, doğuştan sahip olduğu yetenekler üzerine kurulmayan sistem, zaman içinde onların doğal yeteneklerini de köreltiyor.''

Dinçer yazısının sonunda çarpıcı bir uyarı yaptı. O uyarıdaki ''tek adam'' ifadesi CHP'lilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptığı benzetemeyi çağrıştırdı:

"Tüm dünyanın stratejilerini çeşitlilik üzerine geliştirdiği bir dönemde tek tip insan yetiştirme çabası “ortalama insan tuzağına” takılmak demek. Hangi ideoloji ve inanç adına olursa olsun, tek adam yaratma yaklaşımı yeni fikirlere, farklı düşünme ve yaşama konusuna hoşgörü göstermekte zorlanır. Usluca oturarak dersi dinlemesi beklenen, soru sormasına fazla fırsat verilmeyen, giyim kuşamıyla tek tip öğrenciler ve onları bir hizada tutmakla görevli öğretmen ve her şeyi yakından kontrol eden bir idareyle sıra dışı uygulamalara imza atılamaz.Yenilik yapmanın, Ar-Ge çabalarının ve girişimciliğin toplumları sürüklediği bir çağa standart zihinler ve tek tip yaklaşımlarla cevap üretilebilir mi?"

Habertürk