Önce Tekirdağ şimdi de İstanbul! Kadıköy'de polisten ''orantısız'' kuvvet

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde evinin bahçesinde oturan aileye polis müdahalesine tepkiler sürerken, İstanbul Kadıköy'de de bir polis ile iki bekçinin, bir kuryeye motorunu kilitleme tehdidinde bulunarak hakarette bulunduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde polis şiddetine ait görüntüler tartışılırken, yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde moto kuryeye önce küfreden polisin, ardından tokat atarak darp ettiği görüldü. 

Artı Tv'nin yayınladığı ve Kadıköy'de çekildiği iddia edilen görüntülere göre polisin kuryeyi önce küfrediyor, ardından da darp ettiği görülüyor. "Oğlum, motorunu kilitliyorum bak, adama artistlik yapma" diyen polisin, kuryeyi darp ettiği dikkat çekiyor. 

Görüntülerde polisin, "Bana vurman doğru mu?" diyen kuryeye, "Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru" dediği görülüyor. 

'BEN ONA KARAR VERDİĞİM İÇİN DOĞRU'

Polis ile motorlu kurye arasındaki diyalog şu şekilde:

Polis: Motorunu kitliyorum bak, Y....

Polis:Adama artistlik yapma.

Kurye: Ben artistlik yapmadım abi.

Kurye: Senin bana vurman doğru mu?

Polis: Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru. Yürü git, cevap da vermeyeceksin.

"POLİS MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildiği bildirildi. 

Açıklamada, "Kadıköy'de polis şiddeti" başlıklı habere ilişkin çalışma başlatıldığı ve olayın 19 Mayıs'ta meydana geldiği belirtilerek, olayın polis uygulama noktasına süratli giriş yapan motosiklet kuryesiyle uygulama noktasında görevli polis memurlarının tartışması sonucu meydana geldiği bildirildi. Açıklamada, olaya karışan polis memurunun açığa alındığı, olayın ayrıntılarının soruşturulması amacıyla müfettiş talep edilerek gerekli idari işlemlere başlandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜLERE TEPKİ YAĞDI

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada pek çok kullanıcı olaya tepki gösterdi. 

Polis şiddeti kamerada: ''Şerefsizler içeriye girsenize!''Polis şiddeti kamerada: ''Şerefsizler içeriye girsenize!''

 

Seçiniz...