Onlarca evi soyan hırsızlık çetesine operasyon !

Onlarca evi soyan hırsızlık çetesine operasyon !

İstanbul’da 65 eve hırsızlık için giren 16 şahıs gözaltına alındı.

Şüphelilerin havaların sıcak olması nedeniyle açık bırakılan pencereleri kullanarak evlere girdikleri ve hırsızlık yaptıkları iddia edildi.

Şüphelilerle birlikte 10  çalıntı otomobil, çok sayıda çalıntı bilgisayar ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. 65 hırsızlık gerçekleştirdikleri tespit edilen şüphelilerin sorgularının devam ettiği gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi.

3 AY BOYUNCA TAKİP EDİLDİLER

Asayiş şube müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 ay süren telefon dinleme ve fiziki takibin ardından bu sabah saatlerinde hırsızlara karşı bir operasyon yapıldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda şu ana kadar 16 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerin daha önceden hırsızlık suçlarından çok sayıda polise geliş kayıtları bulunduğu öğrenildi.

10 ÇALINTI OTOMOBİL ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte 10 adet çalıntı otomobil, çok sayıda çalıntı bilgisayar ele geçirildiği öğrenildi. Şüphelilerin çaldıkları araçların bazılarını yaptıkları farklı hırsızlıklarda kullandıkları bazılarını ise başka hırsızlara sattıkları öğrenildi.

Polis tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin havaların sıcak olması nedeniyle geceleyin açık bırakılan pencereleri kullanarak evlere girdikleri öğrenildi. Evde buldukları cep telefonu ve nakit para, ve ziynet eşyalarını çalan hırsızların giderken içerde buldukları oto kontak anahtarlarını da aldıkları öğrenildi. Şüphelilerin park halindeki otoları bularak çaldıkları kontak anahtarını kullanıp çaldıkları belirtildi. 3-4 kişilik gruplar halinde çalıştıkları öğrenilen şüphelilerin sorgularının devam ettiği, gözaltı sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi.

65 EVİ SOYMUŞLAR

Yapılan soruşturmada gözaltına alının şüphelilerin 65 ayrı ev hırsızlığı olayının faili olduğu ortaya çıktı.