Onun adı mucize bebek

Onun adı mucize bebek

Beyin ölümü gerçekleşen annenin 55 gün sonra bebeği doğdu

Polonya’da beyin ölümü gerçekleşen bir kadın, karnında taşıdığı çocuğu dünyaya getirebilmesi için 55 gün boyunca yaşam destek ünitesi ile hayatta tutuldu.

Al Jazeera’de yer alan habere göre, Polonya’daki Wroclaw Hastanesi dün bir açıklama yaparak Ocak ayında prematüre doğan bebeğin, artık ciddi bir sağlık probleminin olmadığını söyledi. “Bu kadar küçük ve gelişimini tamamlamamış bir bebeği bu şekilde hayatta tutabilmek neredeyse imkansızdı. Bu doğum gerçekten mucize gibi” diyen doktor Barbara Krolak-Olejnik , tüm aile fertlerinin bebeğin kurtarılmasını istediğini belirtti.

Beyin kanseri olan 41 yaşındaki anne, geçen sene evde geçirdiği bir rahatsızlığın ardından ambulansla hastaneye kaldırıldığında, beyin ölümünün gerçekleştiği anlaşılmıştı.

55 günlük oldukça zor bir dönemin ardından Ocak ayının sonunda doğan erkek bebek, 3 ayın sonunda nihayet babasına teslim edildi.

Doğduğunda yalnızca 1 kilogram ağırlığında olan bebeğinin yoğun bakımda geçirdiği 3 aylık sürenin ardından 3 kilograma ulaştığı ve herhangi bir sağlık prebleminin olmadığı belirtildi.

Annenin yaşam destek ünitesi ise, doğumdan bir kaç saat sonra çıkarıldı.