''Operasyon fiyaskoyla sonuçlandı, Hulusi Akar istifa etmeli''

Güncelleme:

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Gara operasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Ertürk, "Rehine kurtarma operasyonu fiyaskoyla sonuçlandı. Sorumlular istifa etmeli, başta Hulisi Akar istifa etmeli." ifadelerini kullandı.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Gara operasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Ertürk, "Rehine kurtarma operasyonu fiyaskoyla sonuçlandı. Sorumlular istifa etmeli, başta Hulisi Akar istifa etmeli." ifadelerini kullandı.

Ertürk'ün konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Bakın bir kurtarma operasyonu fiyaskoyla neticeleniyor. Başarıyı göğüslemek kadar başarısızlığa da sahip çıkmak ve sorumluluğun gereğini yapmak lazım. Bugün çağdaş bir dünyada böyle bir fiyaskodan sonra sorumlular istifa eder. En başta da Hulusi Akar istifa etmesi lazım. Bir rehine kurtarma operasyonu, ne olarak yapıyorsunuz, şiddet kullanarak veya askeri harekat kullanarak, özel kuvvet harekatı kullanarak bir rehine kurtarma operasyonu yapıyorsunuz. Bir kere bu tabiatı itibariyle çok zor ve riskli bir operasyon. 

Gara'da meydana gelende risk daha fazla. Niçin? Bir kere ülke topraklarımızda değil. Yabancı bir ülkede bu operasyonu yapacaksınız. Yabancı bir ülkenin korumasında bu PKK terör örgütü. Arazi şartları da çok ağır. Bu zorlukta, o terör örgütü küresel ve bölgesel güçler tarafından destek görüyor. Bunları oturup hesapladığınız zaman, bu harekatı başlangıçta madem Hulusi Akar başarı yüzdesini ne olarak hesapladı? Size şöyle söyleyeyim yüzde 20'den fazla değildir biliyor musunuz. Canlı olarak kurtarmayı planlıyorsanız emin olun yüzde 20'yi geçmez."