Operasyonların ardı arkası kesilmiyor ! Gözaltı sayısı 185'e çıktı

Operasyonların ardı arkası kesilmiyor ! Gözaltı sayısı 185'e çıktı
Güncelleme:

Ankara, Konya ve Kocaeli merkezli FETÖ operasyonlarında aralarında çok sayıda askerin bulunduğu 185 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 5 ilde düzenlenen operasyonla 16 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 18 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi. Bugün sabah saatlerinde Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Muğla ve Yalova'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucu 1 emekli albay, 1'i muvazzaf 2 binbaşı ve 8'i muvazzaf 13'ü astsubay olmak üzere toplam 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 2 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

BYLOCK OPERASYONU: 27 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan ByLock kullanıcısı 27 zanlıdan 14'ü, Ankara ve İstanbul'da yakalandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları içerik tespitleriyle belirlenen 27 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin yakalanması için Ankara ve İstanbul'da operasyon düzenledi.

Şüphelilerden 14'ü gözaltına alınırken diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

JANDARMA VE DENİZ KUVVETLERİ'NDE 92 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen Jandarma Genel Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 8'i muvazzaf 92 kişiden 66'sı gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, örgütün mahrem yapılanmasıyla sabit telefonlardan irtibat halinde olduğu tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığından 24 üsteğmen ve 32 teğmen ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 üsteğmen ve 35 astsubay hakkında soruşturma başlattı.

Bunun üzerine polis ekipleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 28 ve Jandarma Genel Komutanlığından 38 olmak üzere 66 şüpheliyi gözaltına aldı.

21 İLDE 50 ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Konya merkezli 21 ilde FETÖ/PDY'nin "askeri mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, haklarına yakalama kararı çıkarılan 50 şüpheliden 29'u gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları sürüyor. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensubu askeri personel ve bu personelden sorumlu olduğu tespit edilen 50 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 21 ilde belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan 21 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Şüphelilerden 40'ının muvazzaf asker olduğu belirtildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden 22'sinin Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli olduğu, aralarında pilotların da bulunduğu öğrenildi.

Ajanslar

Etiketler konya pyd fetö