Oral: “Günlük Kiralık Evlerde Sıkıntılar Var”

Oral: “Günlük Kiralık Evlerde Sıkıntılar Var”

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, pansiyon niteliği taşımayan günlük evlerde sıkıntıların olduğunu, bunlarla ilgili...

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, pansiyon niteliği taşımayan günlük evlerde sıkıntıların olduğunu, bunlarla ilgili emniyet müdürlüğünün sıkı çalışmalar yaptığını söyledi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı son fuhuş operasyonunun ardından günlük kiralık evler konusu yeniden gündeme geldi.

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, günlük ev kiralayanlarla en çok mücadeleyi kendisinin verdiğini belirtti. Oral, "Bu günlük kiralık evler niye kullanılıyor. Bunun bir sebebi ve amacı var? Eğer bir vatandaşı barındırmak için pansiyon pozisyonunda düşünülüyor ise pansiyon olması için belirli kriterler var. Sen bir tane daireyi günlük kiralık pozisyonuna getirip de onu pansiyon olarak kullanamazsın. Zaten pansiyon olarak açtığın zaman bir daireyi emniyet ve maliye arasında bir sözleşme olacak. Pansiyonda kalan kişilerin kimlik bilgilerini emniyet müdürlüğüne bildirmek zorundasın. Böyle bir pansiyon olayı varsa bunda sıkıntı yok" dedi.

"BURALARDA KADEME KADEME BASKINLAR OLACAK"

Günlük kiralık evlerle ilgili emniyet müdürlüğünün sıkı bir çalışmasının olduğunu ifade eden Oral, "Pansiyon adı altında kurulan konaklama yerlerinde olumsuz şeyler oluyorsa oda kişinin kendi karakteridir. Pansiyon niteliği taşımayan günlük evlerde sıkıntılar var. Bunlarla ilgili emniyet müdürlüğünün sıkı çalışmaları var. Buralarda kademe kademe baskınlar olacak. Günlük kiralık evler emlakçı diye adlandırılıyor. Benim emlakçım emlakçılık yapar. Günlük ev kiralaması yapan bir emlakçım yok. Bunları emlakçılara mal etmesinler. Benim emlakçım "günlük ev kiraya vereceğim" diye maliyeye bildiri vermiyor. İnternete girdiğimizde emlakçıların adını kullanıp emek hırsızlığı yapıyorlar. Benim emlakçımın onuru ve gururu ile hiç kimse oynayamaz. Ben bunu daha öncede anlatmıştım. Buradaki insanlarda kaygılar vardı. Günlük kiraya ev veren kişi o vatandaşın nüfus cüzdanının fotokopisini emniyete bildirmiyorsa onların yapmış oldukları hataya o vatandaşta katılıyor. Şu anda İzmir, İstanbul, Ankara ve Samsun Emniyet Müdürlükleri bu günlük evleri aylardan beri takibe alıyorlar. Bunları kademe kademe günlük kiraya ev veren kişileri gözetim altına alacak. Herkes işini adam gibi yapsın" diye konuştu.