Ordulu Milli Sporcular Poligona Kavuşuyor

Ordulu Milli Sporcular Poligona Kavuşuyor

Ordu'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanan poligon yaklaşık bir ay sonra faaliyete geçecek- Milli sporcu Çağla Atakal:"Yeni yapılan atış poligonunu görünce kendimi yurt dışında bir poligonda müsabakaya çıkıyormuşum gibi hissettim"

ORDU (AA) - Ordu'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapımına başlanan poligon, yaklaşık bir ay sonra faaliyete geçecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordulu milli sporcular Cevat Karagöl ve Çağla Atakal ile Durugöl Yüzme Havuzu altında yapımına başlanan poligonda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Genç, Ordu'da uzun yıllar poligon talebi olduğunu belirtti.

Genç, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na Ordu'dan iki sporcunun katılacağını ifade ederek, "Biri Cevat Karagöl, diğeri ise Çağla Atakal. Bundan sonra bu sporcularımızın antrenman için poligon sorunu olmayacak. İstedikleri zaman burada çalışabilecekler. Sporcularımızın inşallah ülkemize bu alanda madalyalar kazandıracağına inanıyorum. Kendileri zaten çok istekli ve azimli. Bu ışığı onların gözlerinde rahatlıkla görebiliyoruz" dedi.

Mustafa Genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından poligona 5 havalı tabanca, 5 havalı tüfek olmak üzere 100 bin liralık malzeme yardımı yapılacağını da sözlerine ekledi.

Milli sporcu Cevat Karagöl ise poligon hayallerinin uzun süreden beri olduğunu kaydederek, "Burada, 2005 yılından beri hayalimiz olan atış poligonu yapılıyor. Uluslararası arenaya gittiğimiz zaman orada çok güzel ortamlarda, üst düzey maç yapıyoruz. Bu maçları ilimizde bugüne kadar yapamıyorduk. Atış poligonunun hizmete girmesiyle bunları yapar hale geleceğiz" diye konuştu.

Poligon inşaatının bitmek üzere olduğunu dile getiren Cevat, "Burada tıpkı yarışmalardaki gibi elektronik sistemle atış yapacağız, daha iyi şekilde olimpiyatlara hazırlanacağız. Buradayken kendimizi olimpiyatlarda ya da paralimpik oyunlarında gibi hissedeceğimizi biliyoruz. Bu anlamda il müdürümüze çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Çağla Atakal ise dünya şampiyonasına katılmadan önce atışlarını sadece kamplarda yapabildiklerini kaydederek, "Antrenmanlarımızı sağlıklı şekilde yapabileceğimiz elverişli bir yer yoktu. Şimdi yeni yapılan atış poligonunu görünce kendimi yurt dışında bir poligonda müsabakaya çıkıyormuşum gibi hissettim. Bizlere verdiği desteklerden dolayı ilgili bakanlığımıza ve il müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz. İnşallah Rio'daki Paralimpik Oyunları'nda başarılı oluruz ve Ordu'ya birçok madalya getiririz" dedi.