Org. Ümit Dündar'dan açıklama: 104 darbeci öldürüldü

Org. Ümit Dündar'dan açıklama: 104 darbeci öldürüldü

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar henüz kurtarılmadan önce başkanvekili olarak atanan Org. Ümit Dündar basın toplantısı düzenledi.

Genelkurmay Başkanvekili Orgenaral Ümit Dündar, kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.Dündar, 104 darbecinin öldürüldüğünü söyledi.

Genelkurmay Başkanvekili Orgenaral Ümit Dündar, önlenen askeri darbe girişimiyle ilgili açıklama geldi.

"104 darbeci öldürüldü" diyen Dündar şunları söyledi:

"TSK'da yer alan çeşitli rütbelerde olan askerlerin darbe girişimi olduğu anlaşılmıştır. Birçok komutan ele geçirilerek bilinmeyen yerlere götürülmüştür. Darbe girişimi TSK ilk andan itibaren reddedilmiştir. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız demokrasi içinde yer alark girişim önlenmiştir. Devleti ve milletiyle elele veren Türkiye bu darbe girişimini akamete uğratmıştır.

Bu girişim sırasında kendi meclisini bombalayan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Bu millet bu alçaklığı asla unutmayacaktır. Milletimizin şükranlarımızı Türkiye darbe ve cuntalar dönemini tamamen kapatmıştır. 90 şehidimiz var maalesef.

1563 asker tutuklandı, 104 kişi çatışmalarda ölü ele geçirildi. TSK demokratik hukuk devletinde olması gerektiği gibi milletin hizmetinde olmaya devam edecektir.

VEYSEL KÖSE İLE İRTİBAT KURAMIYORUZ

Son durum, basından da takip ettiğiniz gibi Sayın Genelkurmay Başkanımız harekat bölgesinde görevine başlamış durumda. Diğer komutanlarımızdan da şu anda herhangi bir bilgi vermem mümkün değil.   

Şu an temas kuramadığımız komutanlarımız içinde Veysel Kösele de var.

Org. Ümit Dündar'dan açıklama: 104 darbeci öldürüldü - Resim : 1

Etiketler ümit dündar