Orgeneral Akar, ABD'den Gülen'i istedi

Orgeneral Akar, ABD'den Gülen'i istedi

Orgeneral Akar, ABD Genelkurmay Başkanı’ndan FETÖ liderinin Türkiye’ye iadesini istedi

Askeri Kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, ABD Genelkurmay Başkanı ile yaptığı görüşmede ABD'de bulunan FETÖ terör örgütü başı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesini talep ettiğini açıkladı.

Askeri kaynaklar, bazı gazete ve televizyon kanallarında ABD Genelkurmay Başkanı " Türk Genelkurmay Başkanı beni iki kez aradı görüştük" şeklinde haber yer aldığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

"Evet iki görüşme olmuştur. Ancak 16 Temmuz günü Sayın Genelkurmay Başkanımızın Akıncı Üssünden dönmesini müteakip ABD Genelkurmay Başkanı kendisini "geçmiş olsun" demek maksadıyla aramış ancak ulaşamamıştır. Gündemin çok yoğun olması nedeniyle 2 gün sonra Genelkurmay Başkanımız kendilerine teşekkür etmek maksadıyla dönüş yapmıştır.

Bu ilk görüşmede ABD Genelkurmay Başkanı geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra İncirlik ve Diyarbakır'da bulunan hava üslerine elektrik verilememesi ve akaryakıt ikmali yapılamaması nedeniyle ABD olarak rahatsız olduklarını bildirmiştir.

Bunun üzerine Genelkurmay Başkanımız konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmiş, gerekli yerlerle yapılan ivedi koordinasyon sonucu 22 Temmuz 2016 saat 09.10 itibariyle bu sorunlar çözülmüştür.

İkinci telefon görüşmesi Genelkurmay Başkanımız tarafından kendilerine yapılmış ve konunun bu denli hızlı çözülmüş olmasından dolayı ABD Genelkurmay Başkanı şükranlarını iletmiştir.

Bunun üzerine Genelkurmay Başkanımız de kendilerinden bir destek talebi olduğunu söylemiştir. Bu talep; ABD'de bulunan FETÖ terör örgütü başı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi konusundadır."

İHA