ORKÖY, orman köylerini kalkındıracak

ORKÖY, orman köylerini kalkındıracak

Eskişehir'de orman köylerini desteklemek amacıyla çalışan Orman Köy İlişkileri Şube Müdürlüğü (ORKÖY), köylerin kalkınması için çalışmalarına devam ediyor.

Eskişehir'de orman köylerini desteklemek amacıyla çalışan Orman Köy İlişkileri Şube Müdürlüğü (ORKÖY), köylerin kalkınması için çalışmalarına devam ediyor. ORKÖY, Eskişehir’in 7 ilçesinde yaklaşık 100 köyü kapsayan kalkınma planlarını hazırlıyor.

        Orman Bölge Müdürlüğü içinde faaliyet gösteren Orman Köy İlişkileri Şube Müdürlüğü mühendisleri, köyleri tek tek dolaşarak krediye uygun yerleri tespit ediyor. Kalkınma planları için köyün nüfus verileri, iş gücü miktarı, gelir durumu, eğitim durumu gibi onlarca veri toplanarak birleştiriliyor.

        ORKÖY orman köylerinin kalkınmasına yönelik olarak çok düşük faizli besi hayvancılığı, süt hayvancılığı, arıcılık, dokumacılık, seracılık, güneş enerjisiyle ısınma gibi birçok konuda kredi veriyor. 2012 yılı için verilecek kredi miktarı 1,5 milyon lirayı buluyor. Eskişehir’in 7 ilçesinde yaklaşık 100 köyü kapsayan yeni bir yapılanma planı gerçekleştiren ORKÖY, bu sayede köylülerin ellerindeki üretime katkı sunmayan mallarının ekonomiye kazandırılmasını da sağlıyor.

        Genelde köy kahveleri veya köy odalarında yapılan toplantılara başta muhtar ve azalar olmak üzere köylüler katılıyor. Yapılan kalkınma planlarının ardından öncelikle hangi köylerin kredi alacağı belirlenecek.
CİHAN