Ortaylı'dan Menderescileri, Özalcıları ve AK Partilileri kızdıracak sözler

Güncelleme:

Tarihçi İlber Ortaylı’nın bir konferansta yaptığı konuşma sosyal medyada yeniden gündem oldu. Ortaylı videoda, Türk siyasi tarihinde kendinden önceki dönemleri yok sayan iktidarları eleştirerek, “Tarih bilmemek, tarihi istismar etmek, kötü amaçla kullanmak için ihlal etmektir. Bunlara itibar etmeyin.” ifadelerini kullanıyor.

Ünlü tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı’nın yine bir konuşması ile gündem oldu. Ortaylı’nın, daha önce bir konferansta yaptığı ve Türkiye’nin gelişimini anlattığı konuşmada çarpıcı ifadeler yer alıyor.

Ortaylı, İkinci Dünya Savaşı sonunda Türkiye’nin az gelişmiş ülkeler sınıfından çıktığını belirterek, "Vatanı biz kurduk 14 Mayıs 1950’de. Öyle bir şey yok. Hiç öyle değil. Efendim biz sanayileştirdik, zenginlik bizle geldi. Turgut Özal’la başladı. Demirel herhalde şeker yiyordu kenarda. Türkiye’nin gördüğü en önemli, aklı başında politikacılardan biri. Efendim bizimle Müslümanlık geliyor. Ya bin senedir ağacın üstünde yaşıyorduk yani. Bunlar boş şeyler." Şeklinde konuşuyor.  

Ortaylı sözlerini "Tarih bilmemek, tarihi istismar etmek, kötü amaçla kullanmak için ihlal etmektir. Bunlara itibar etmeyin." diyerek tamamlıyor.