Osman Kavala'ya beraat veren hakimi FETÖ'cü ilan edildi!

Osman Kavala'ya beraat veren hakimi FETÖ'cü ilan edildi!
Güncelleme:

Beraat kararı ve hakimlere yönelik soruşturma tartışılırken, AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin başkanı Galip Mehmet Perk’i FETÖ’cülerle irtibatlı olmakla suçladı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi davasında arasında Osman Kavala'nın da olduğu 9 sanık hakkında beraat kararı vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP hükümetinin ve hükümete yakın medyanın tepkisini çeken kararın ardından, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) beraat kararına imza atan hakimler hakkında soruşturma başlatmıştı.

FETÖ’CÜ İLAN ETTİLER

Beraat kararı ve hakimlere yönelik soruşturma tartışılırken, hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinin başkanı Galip Mehmet Perk’i FETÖ’cülerle irtibatlı olmakla suçladı.

Yeni Şafak "200 FETÖ'cü ile irtibatı çıktı" başlıklı haberinde “Heyet başkanı Galip Mehmet Perk’in hakkında FETÖ ile ilgili işlem yapılmış 200’ü aşkın kişi ile irtibata geçtiği belirtiliyor” ifadeleri yer aldı.

TELEFON KAYITLARI YAYIMLANDI

 Haberde şunlar ileri sürüldü:

“Mahkeme Heyetinin Başkanı Galip Mehmet Perk'in değişik tarihlerde 2 ayrı cep telefonu üzerinden hakkında FETÖ ile ilgili işlem yapılmış 200'ü aşkın kişi ile irtibata geçtiği belirlendi. Perk'in görüştüğü isimler arasında FETÖ'nün önemli isimleri de var. Perk'in firari FETÖ'cü ve Şike kumpasının savcısı olan Mehmet Berk'le 14 görüşmesi olduğu belirlendi.

Perk'in telefonla iletişim kurduğu kişiler arasında FETÖ üyeliğinden 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan HSYK'nin eski İkinci Daire Başkanı Nesibe Özer de bulunuyor. Avukatlıktan hakimliğe geçen Hakim Perk'ın FETÖ'ye müzahir emniyet personellerinden sorumlu mahrem hizmetler yapılanması içerisinde faaliyet yürüten Ramazan Berk'le de yoğun HTS kaydına rastlandı. Ramazan Berk'in İçişleri Bakanlığı'nda Sosyal Etüt ve Projeler Müdürü iken FETÖ iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edildiği öğrenildi.”

“KALO OLAN İSMİNİ GALİP OLARAK DEĞİŞTİRDİĞİ EDİNİLEN BİLGİLER ARASINDA”

“Perk'in amcası H. Perk'in İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı ortaya çıktı” denilen haberde, beraat kararına imza atan hakim Perk’le ilgili şu suçlamalara da yer verildi:

“H. Perk'in örgütün üst düzey isimlerinden olan Alaattin Kaya ile irtibatlı olduğu belirlendi. Perk'in diğer amcası E. Perk'in de gayri resmi bir şekilde eğitim verilen bir yurtla ilgili ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Hakim ve Savcılar Kurulu, Kavala ve ekibi hakkında beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında inceleme başlatmıştı.

HSK müfettişleri tarafından yürütülen soruşturmada mahkeme heyetine yönelik 'şantaj' ve 'tehdit' olup olmadığı mercek altına alındı. Mahkeme Başkanı Perk'in Gezi Parkı davasının karar duruşmasından 15-20 gün öncesinde Ankara'daki Yargıtay Ceza Dairesi ve HSK üyeleriyle temas halinde olduğu iddia edildi.

Perk'in burada yaptığı görüşmelerde karar duruşması yapılacak dava dosyasıyla ilgili 'Ortada suç var' diyerek kararını verdiğini ve sanıklara ceza verileceği yönünde oy kullanacağını söylediği öne sürüldü. Mahkeme başkanı Galip Mehmet Perk'in hakimliğe avukatlıktan geçiş yaptığı öğrenildi. Perk'in ayrıca Kalo olan ismini Galip olarak değiştirdiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.”