Osmaniye'de Off-road Yarışları

Osmaniye'de Off-road Yarışları

Kadirli ilçesinde, Türkiye'nin 17 ilinden 25 kulüp sporcusunun katılımıyla özel yapım 102 araç, 4 kategoride yarıştı


OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen off-road yarışlarında, 17 ilden gelen özel tasarlanmış 102 arazi aracı, 4 kategoride yarıştı.

Kadirli Belediyesi tarafından Topraktepe köyünde özel hazırlanan parkurda düzenlen yarışların açılışını, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Ömer Tarhan yaptı. Pamuk ve Tarhan, bir off-road pilotu idaresindeki arazi aracıyla yarış güzergahındaki sürüşe katıldı.

Pilotlar, 102 aracın 4 kategoride yarıştığı parkurda, çamur, rampa, çukur ve virajlı yollarda dereceye girebilmek için mücadele etti. Çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan araçlara traktör ve iş makineleriyle yardım edildi. Parkuru tamamlayan bazı yarışmacılar oyun oynadı.

Yarışmalarda, araçların motor gücüne göre, S1'de Kahramanmaraş'tan Alalddin Yorulmaz, S2'de Hatay Dörtyol'dan Bülent Vural, S3'te Osmaniye'den Kemal Arıca, S4'te Mehmet Aslan Gülpınar birinciliği kazandı.

Yarışmalarda 4 kategoride ilk üç dereceye giren 12 ekibe, LED TV, tablet ve off-road araç aksesuarlarından oluşan çeşitli hediyeler verildi.