Osmaniye’de “tirşik” Şöleni

Osmaniye’de “tirşik” Şöleni

Osmaniye Andırınlılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 3.’sü gerçekleştirilen Tirşik Şöleni’ne ilgi büyük oldu.

- Osmaniye Andırınlılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 3.’sü gerçekleştirilen Tirşik Şöleni’ne ilgi büyük oldu.

Osmaniye’de faaliyet gösteren Andırınlılar Derneği tarafından 3. Tirşik Şöleni düzenlendi. Rahime Hatun Mahallesi’ndeki kapalı semt pazarında düzenlenen şölene katılan genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar, şifa niyetine tirşik çorbası içti. Kapalı semt pazarının değişik bölümlerinde kurulan tezgahlardan tirşik almak isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu. Yanında Osmaniye’nin geleneksel yemeği olan bulgur pilavı ikram edilen Tirşik’ten içenler ilginç görüntüler oluşturdu. Yanlarında bebek ve çocuklarını da getiren büyükler, büyük şifası olduğuna inandıkları Tirşik’ten çocuklarına ve torunlarına da yedirdiler. Şölene katılan şair ve ozanlar ise şiir ve türkülerinde Tirşik’in faydalarını dile getirdi. Şölene katılanlar Tirşik’i çok beğendiklerini belirtirken, özellikle kış aylarında grip hastalığına karşı koruma sağladığını söylediler.

Osmaniye Andırınlılar Derneği Başkanı Hamza Tor ise şölen ile ilgili şunları söyledi: “Dernek olarak geleneksel olarak düzenlediğimiz şölenimizin bu sene üçüncüsünü düzenledik. Tirşik’in sindirim sistemine faydası vardır. Tirşik’ten mutlaka yılda birkaç defa yemek gerekiyor. Çünkü Tirşik’in insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Biz buna Andırınlılar olarak 'Andırın Doktoru' diyoruz. Çünkü bundan ne kadar yenirse, insanlar o kadar hastalıklara karşı korunurlar. Biz bu şölen için 4 bin kişilik hazırlık yapmıştık ve şuan hepsi bitti.”

Davul zurna eşliğinde çekilen halay ile son bulan şölene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr.Suat Önal, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum müdürleri, Osmaniye’de yaşayan Andırınlılar ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.