Osmanlı Ocakları'nda toplu istifa !

Osmanlı Ocakları'nda toplu istifa !

Erdoğan ve Davutoğlu eleştirince, Osmanlı Ocakları'nın popülerliği kısa sürdü.

Manisa Osmanlı Ocakları Başkanlığı ve kendisine bağlı kurulan Alaşehir, Saruhanlı, Köprübaşı, Şehzadeler ve Sarıgöl ilçe teşkilatları yönetim kurulu üyeleri toplu istifa etme kararı aldı. Buna göre, yaklaşık 400 kişinin istifa ettiği belirtildi.

İstifa etmelerinin bir dağılma ve kopma olarak görülmemesini dile getiren Manisa Osmanlı Ocakları İl Başkanı Ali Arslan, "Alınan karar tüm il ve ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla ortak aldığımız bir istifa kararıdır. Osmanlı kültürünün, tarihinin, misyonunun her zaman yanında yer almaya ve hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Aldığımız karar sadece Osmanlı Ocakları Manisa il ve ilçe başkanlıklarına bağlı derneğimizi lağvetme kararı olarak görülmelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığını dile getirmesi ve Başbakanlık'ın da konuyla ilgili genelge yayınlamasının kararlarında etkili olduğunu dile getiren Ali Arslan, şöyle konuştu: "Yaşanan son süreçteki bazı hadiseler ilçe teşkilatlarımızda ve il yönetim kurulumuzda rahatsızlık yarattı. Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu her kararın destekçisiyiz ve yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın onay verdiği her türlü faaliyet, çalışma ve teşkilatlanmanın içerisinde ya da dışında destek vermeye, yanında olmaya devam edeceğiz. Bugünkü şartlar bunu gerektirdiği için tüm ilçe teşkilatlarımız ve il yönetim kurulu üyelerimizle geniş kapsamlı toplantının sonucunda istifa etme kararı aldık. İl Yönetim Kurulumuzla birlikte Alaşehir, Saruhanlı, Köprübaşı, Şehzadeler ve Sarıgöl ilçe teşkilatlarının tamamı istifa etmiştir."

'CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Alınan istifa kararının hizmete son vermek ve dağılmak manasında görülmemesi gerektiğini belirten Arslan, şunları kaydetti: "Biz il yönetim kurulumuzu ve ilçe teşkilatlarımızı kurarken arkadaşlarımızla birlikte Osmanlı kültür, tarih, ahlak ve adaletini yansıtmak üzere Türkiye çapındaki bu oluşuma destek olmuş, il ve ilçe teşkilatlarımızı kurmuştuk. Aynı zamanda Reisi Cumhurumuzun Osmanlı ile ilgili düşünceleri bizim ilk baştan bu oluşuma girmemizde önemli bir etken teşkil etmiştir. Ancak yaşanan son süreçte Sayın Recep Erdoğan'ın rahatsızlığını açıkça dile getirmesi ve Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge sonrasında istifa etme kararı alarak derneğimizi kapatma kararı aldık. Osmanlı Ocakları Manisa il ve ilçe başkanlıklarımızı lağvetsek de içimizdeki Osmanlı kültür, bilinç ve sevdası kesinlikle bitmeyecek, Osmanlı'nın değerlerini Cumhuriyet'in değerleriyle birleştirmeye devam edeceğiz. Yüce Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin. İl yönetim kurulumuzda ve ilçe teşkilatlarımızda bugüne kadar bizimle yol alan, Osmanlı misyonuna sahip çıkarak elini taşın altına koyarak büyük fedakarlık ve emek gösteren tüm arkadaşlarımıza, ayrıca Manisa il ve ilçelerinde kurulduğumuz ilk günden bugüne desteklerini gösteren kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Osmanlı Ocakları'nda Manisa İl Başkanlığı ve 5 ilçe teşkilatlarındaki toplu istifalarda yaklaşık 400 kişinin istifa ettiği kaydedildi.