Osmanoğlu: "Dedelerimiz Kafa Çekerek Değil, Besmele Çekerek Kazanmış Bu Toprakları"

Osmanoğlu: "Dedelerimiz Kafa Çekerek Değil, Besmele Çekerek Kazanmış Bu Toprakları"

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Dedem Abdülhamid Han" isimli konferansa katıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Dedem Abdülhamid Han" isimli konferansa katıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. Padişahı 2. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Dedem Abdülhamid Han" isimli konferansa katıldı ve aynı zamanda kendi yazmış olduğu Dedem Abdülhamid Han isimli kitabının ilk tanıtımını da gerçekleştirdi. Gebze'de düzenlenen konferansa ve kitap tanıtımına Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'nun yanı sıra, Tarihçi Yazar Şafak Tunç, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"DEDEMİZ FATİH SULTAN MUHAMMED HAN'IN ŞAHADET ŞERBETİNİ İÇTİĞİ YERDEYİZ"

Yazmış olduğu kitap tanıtımını neden Gebze'de yaptığını açıklayan Osmanoğlu, "Dedemiz Fatih Sultan Muhammed Han'ın şehadet şerbetini içtiği yerdeyiz. Ayrı bir maneviyatı var benim için. O yüzden burada olmasını düşündüm. Çok keyif de aldık. Sağ olsun Gebzeliler buradaydılar ve çok da güzel geçti. Anlamlı da oldu. Bizleri dinlemek için Gebze dışından gelenler de vardı. Biz de bugün anlattık, sohbet ettik. Artık Türkiye'nin her yerinde, Avrupa'da elimizden geldiği kadar, son nefesimize kadar biz dedelerimizi anlatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"DEDEMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU KURULUŞLARDAN BİRAZ BAHSETTİK"

Yazmış olduğu kitabın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Osmanoğlu, "Dedemizin yapmış olduğu kuruluşlardan biraz bahsettik. Çanakkale Savaşından biraz bahsettik. Aile ile alakalı, nerelerde olduğu ile ilgili konulardan bahsettik. Zaman olursa ikinci ve üçüncü baskılarda da yeni şeyler ekleyerek devam edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

"3. HAVALİMANININ İSMİ İNŞALLAH "2. ABDÜLHAMİD HAN" OLUR"

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havaalanının ismi ile ilgili açıklamalarda bulunan Osmanoğlu, "Ben ikidir rüya görüyorum. İlk rüyamda dedem Abdülhamid Han Havaalanı'nı gördüm. Son zamanda görmüş olduğum rüyamda ise, sayın Cumhurbaşkanımız bir zarf veriyor bana ve o zarfın içerisinde havalimanının adını görüyorum. Zarfın içerisinde 2.Abdülhamid Han Havalimanı. Çok güzel olacağını, çok manidar olacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız sağ olsunlar bu tür konularda çok yardımcı oluyorlar, duyarlı oluyorlar. Allah onlardan razı olsun. İnşallah benim gönlüme düşen 2. Abdülhamid Han Havalimanı olur. Bu bizi mutlu eder" dedi.

"BİZİM DEDELERİMİZ KAFA ÇEKEREK DEĞİL, BESMELE ÇEKEREK KAZANMIŞ BU TOPRAKLARI"

Son zamanlarda televizyonlarda Osmanlı Tarihini anlatan dizilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Osmanoğlu, "Bazı dizilere baktığımızda daha önceden ve son zamanlarda bir bakıyoruz ki dedelerimizi alkol içiyormuş gibi gösteriyorlar. Bizim dedelerimiz alkol içmedi ki. Bizim dedelerimiz kafa çekerek değil, bizim dedelerimiz besmele çekerek kazanmış bu toprakları. Bu yüzden Allah nasip ederse bizim de projelerimiz var. Bizim buradaki yegane hedeflerimiz, gençlerimiz, halkımız yediden yetmişe herkes düzgün bir şeklide tarihi öğrensinler. Bize 80 senedir yanlış tarih anlattılar. Sürekli farklı şeyler anlattılar. İlkokula giderken bana öğretmenim, "sen vatan haininin torunusun" demişti. O yüzden bunun bir acısı var, bunun bir gönül kırgınlığı var. Şu anda da elimizden geldiği kadar biz bunları düzeltmek istiyoruz" diye konuştu.

Konferansın ardından 2. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, kitabını imzalatmak isteyenlerin kitaplarını imzaladı.