OSYM 2013 LYS Ek yerleştirme tercih işlemleri

OSYM 2013 LYS Ek yerleştirme tercih işlemleri

2013 LYS ek yerleştirme tercih işlemleri başladı. LYS Ek yerleştirme tercih kılavuzu OSYM 'den yayınlanmıştır.

2013 LYS ek yerleştirme tercih işlemleri başladı. LYS Ek yerleştirme tercih kılavuzu OSYM 'den yayınlanmıştır.

2013 LYS Ek yerleştirme tercih işlemleri ne zaman olacak ne zaman başlayacak diye bir çok kişi sabırsızlanmıştı. OSYM LYS Ek yerleştirme tercih işlemleri için osym.gov.tr adresinden açıklama gelmiştir. Buna göre 2013 LYS ek yerleştirme tercih işlemleri 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

2013 LYS Ek yerleştirme tercih işlemleri internet üzerinden yapılacaktır. Formları posta yolu gönderirseniz kabul olmayacaktır.

2013 LYS Ek yerleştirme tercih işlemleri için OSYM 'nin duyurusu şöyle

2013-ÖSYS Ek Yerleştirme: Başvurular ve Ek Yerleştirme Kılavuzunun Yayımlanması

2013-2014 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla (Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır.) veya İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2013-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ÖSYS’de Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

2013-ÖSYS Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu 23-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce 25 Eylül 2013 tarihinde ÖSYM'nin İnternet adresinden yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2013 LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN