ÖSYM'den 4 ilde ''tekrar sınav'' kararı

ÖSYM'den 4 ilde ''tekrar sınav'' kararı
Güncelleme:

ÖSYM, 11 ilimizi yerle bir eden depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da durdurulan sınavların yeniden başlayacğaını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada "Deprem sebebiyle Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da sınav uygulaması yapmama kararı alan ÖSYM, deprem bölgesindeki dört ilde yapılan incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim öğretime başlaması ile tekrar sınav uygulaması yapmaya başlayacak." denildi.

8 Mart tarihinde yapılan açıklamada, "Depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecekler." denilmişti.

17-18 Haziran'da yapılacak 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na ilişkin, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da sınav yapılmayacağı açıklanmıştı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın kademeli olarak eğitim öğretime de geçildiği Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesindeki üniversite adayı öğrencilerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Ersoy, daha önce 4 ilde sınav uygulaması yapmama kararı aldıklarını belirterek, deprem bölgesindeki öğrencilere Türkiye'nin istedikleri ilinde sınava girebilme imkanı tanındığını hatırlattı. Ersoy, yeni alınan karara ilişkin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bölgede eğitim öğretime tekrar başlamasının ve ÖSYM olarak yaptığımız detaylı incelemenin ardından deprem bölgesindeki 4 ilde tekrar sınav uygulamasına başlamaya karar verdik. Bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenlik zafiyeti oluşmadan sınavlara girmesini amaçlıyoruz" dedi.

'YOĞUN BAŞVURU VAR'

Kapasitenin üzerinde başvuru olması halinde isteyen kişilerin diledikleri başka şehirlerde sınava girebileceğini bildiren Ersoy, "Bölgede yaşayan bireylerden kendi illerinde sınava girebilmeye yönelik yoğun talep vardı. Bu talepler doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 2 olan sınav yeri tercih sayısını 5'e çıkardık. Kişi istediği 5 ili yazabilecek. Adaylar, tercih etmiş olduğu merkezlerden birinde sınava girebilecek. Deprem bölgesindeki sınav uygulamaları için yoğun başvuru var. Bazı bölgelerde başvurular kapasitenin 2 katına çıkmış durumda, bir aksaklık yaşanmaması için titiz bir çaba içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. (DHA)