ÖSYS'de en çok sağlık programları tercih ediliyor

ÖSYS'de en çok sağlık programları tercih ediliyor

Dünyada ve ülkemizde sağlık alanında gözlenen gelişme ve doğan ihtiyaçlar, okulların sağlık programlarının en çok tercih edilen programları olmasını sağlıyor.

Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarından biri olan Kapadokya Meslek Yüksekokulu da Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarına bu sene eklediği Diyaliz (İngilizce), Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarıyla öğrencilere kaliteli eğitim vererek onlara sektörde iyi bir kariyer edinmenin yolunu açıyor.

Kapadokya MYO, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında geniş bir çalışma alanına sahip olacak sağlık çalışanları için açtığı on iki farklı programla uygulamaya dayalı eğitim vererek öğrencilerini sektöre bir adım önde hazırlıyor.

Sağlık programlarının amacını, kamu ve özel sektörde tercih edilen saygın, nitelikli ve sağlık alanında uluslararası bilgi seviyesine ulaşmış mezunlar yetiştirmek olarak belirten Kapadokya MYO yetkilileri, ek yerleştirmeyle gelecek öğrencilerini bekliyor.

ÖSYS- 2015 Ek Yerleştirme Tarihleri Açıklandı

2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2015-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapacak. Ek yerleştirme neticesinde bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıtları ise 31 Ağustos – 04 Eylül tarihleri arasında alınacak.

Mezunlarına parlak bir kariyer imkânı sunan sağlık programları ile ilgilenen adaylar www.kapadokya.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.