Otobüste rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Otobüste rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi
Güncelleme:

Aydın'da halk otobüsü şoförü, rahatsızlanan yolcuyu hastaneye yetiştirdi.

Aydın'da halk otobüsü şoförünün, rahatsızlanan yolcuyu  hastaneye götürmesi araçtaki güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Üniversite-Otogar seferini yapan özel halk otobüsü şoförü 40 yaşındaki  Şenol Beşparmak, son durak olarak gittiği otogarda bir kişinin araçtan inmediğini  fark etti.

Ön koltukta oturan yolcunun yanına giden ve rahatsızlandığını farkeden  Beşparmak, hastayı otobüsüyle Atatürk Devlet Hastanesine  götürdü. Burada yolcuyu  sağlık ekiplerine teslim eden Beşparmak, seferine devam etti.

Otobüsün güvenlik kamerasının da kaydettiği olayla ilgili gazetecilere  açıklama yapan Beşparmak, yolcusunun sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiğini,  yaşadığı telaş mutlu bittiği için rahatladığını ifade etti.

Beşparmak, şunları dile getirdi:

"Vatandaşın kriz geçirdiğini fark ettim. O anda yere düştü.  Aldığımız eğitimlerle müdahale etmek istedim fakat ağzından kan geldiği için  tedirgin oldum. Araçta tek olduğum için aklıma sadece hastaneye götürmek geldi.  Sadece vatandaşımızı hastaneye yetiştirme telaşı içerisindeydim. İnsanlık  görevimi yerine getirdiğim için mutluyum."

Aydın'da 23 Kasım ve 12 Aralık'ta da halk otobüsü şoförlerinin  hastalanan yolcularını hastaneye götürmesi kameralara yansımıştı.