ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI ÖZKAYA: BİZ HAK-İŞİN EN BÜYÜK SENDİKASI OLMAYI HEDEFLİYORUZ -SENDİKAMIZ HER 750 BİNİ BULDUĞUMUZ YERDE ÖRGÜTÜNÜ KURACAK

ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI ÖZKAYA:     BİZ HAK-İŞİN EN BÜYÜK SENDİKASI OLMAYI      HEDEFLİYORUZ     -SENDİKAMIZ HER 750 BİNİ BULDUĞUMUZ YERDE      ÖRGÜTÜNÜ KURACAK

HAK İŞ Sendikası'nın 12 sendikası olarak kurulan Öz Büro İş Sendikası Başkanı Muharrem Özkaya, "Biz HAK-İŞ'in en büyük sendikası olmayı hedefliyoruz" dedi.

HAK İŞ Sendikası'nın 12 sendikası olarak kurulan Öz Büro İş Sendikası Başkanı Muharrem Özkaya, "Biz HAK-İŞ'in en büyük sendikası olmayı hedefliyoruz" dedi.

Özkaya, Yozgat Hizmet İş Sendikası toplantı salonunda yaptığı açıklamada, Hizmet İş Sendikası'nın Yozgat'ta örgütlenmeye başladığı 17 iş kolundaki üye işçileri, iş yerlerinde ziyaret ettiklerini söyledi. "Torba Yasa" ile belediyelerdeki norm kadro ve ihtiyaç fazlası işçilerin görevlendirildikleri yeni iş yerlerinde sendika üyesi olabilmeleri için çalıştıklarını anlatan Özkaya, Yozgat'ta belediyelerden Valilik ve Milli Eğitim müdürlüklerine geçen yaklaşık 650 işçiden 300'den fazlasını sendikalarına kayıt ettiklerini ifade etti.

Özkaya, "Üye olan arkadaşlarımız özellikle Yozgat Merkez, Yenifakılı, Doğankent, Saraykent, Akdağmadeni, Çiçekli belediyelerindeki arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bunun yanında bugün Boğazlıyan'da 83 işçi arkadaşımızla birlikte toplantı yaptık ve orada da noterden geçişleri başlattık. Yine Çayırlan'da üyelerin geçişlerinin tamamı sağlandı. Çandır'daki arkadaşlarımızla görüştük. Onlarda muhtemelen kendi aralarında değerlendirip önümüzdeki günlerde sendikamıza katılacaklardır" diye konuştu.

İşçilerin mağdur olmalarını önlemek, yeniden toplu iş sözleşme haklarına kavuşabilmeleri amacıyla Öz Büro İş Sendikasını kurduklarını bildiren Özkaya, şunları söyledi:

"Yozgat merkez ve ilçelerinde çalışan bu işçiler, yapılan toplu iş sözleşmeleri kapsamında elde ettikleri haklarla yeni iş kollarında işe başladılar, yeni bir yetki alınıncaya kadar bu haklarla mevcut iş yerlerinde çalışmaya devam edeceklerdir. HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası, iş kolunda yetki aldıktan sonra mevcut toplu iş sözleşmelerinin üzerinden yeni bir sözleşme yapacaktır."

Sendikayı 27 Nisanda kurarak tüzel kişiliğini kazandırdıklarını belirten Özkaya, şunları kaydetti:

"Ondan sonra hızlı bir şekilde 6111 sayılı Torba Kanunu'ndan mütevellit diğer kamu kurumlarına emniyet, milli eğitime geçen belediyelerimizden ayrılan arkadaşlarımızı kaydetmeye başladık. Şu an bu geçişleri bildiğiniz gibi kanun geçişleri 1 Ağustos tarihine erteledi. Dolayısıyla esas örgütlenmeye hız vereceğimiz tarih 1 Ağustos tarihinden sonra Türkiye'de yaklaşık 40 binden fazla belediye işçisini Milli Eğitime ve Emniyete geçeğini hesaplıyoruz. Yasaya norm kadrosu fazla olanla, ihtiyaç fazlası ibaresi konuldu. İhtiyaç fazlası denilince neyin ihtiyaç fazlası, neyin ihtiyaç dahilinde olduğu bunun artık bir sınırı kalmadı. Bu geçişlerde rakamın 60 bin sayısına da ulaşması bekleniyor. 17 nolu iş kolu özellikle parlamentonun gündeminde bulunan sendikalar kanunundaki Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Kanundaki iş kolu sayısı da düştüğünde Türkiye'nin en büyük iş kolu olacak. Yani bu iş kolunda yaklaşık 700 binden fazla işçinin çalıştığı bir iş kolumuz oluyor. Özellikle üniversiteler burada, büro iş kolları burada, eğitim burada bizde bu iş kolunda örgütlenmeye hız verdik. Sendikamız her 750 bin'i bulduğumuz yerde örgütünü kuracak. Biz HAK-İŞ'in en büyük sendikası olmayı hedefliyoruz. Kendimize bu hedefi koyduk. Bu işi yapacak vizyonumuz, üstlendiğimiz göreve misyonumuz, kültürel altyapımız,bugüne kadarki sendikalarda görev aldığımız süre içerisinde emek hareketiyle birlikte olan, bu mücadeleye bayraktarlık yapan bizlerin bu sendikayı daha da ileri taşıyacağına inanıyoruz. Yozgat'ta örgütlenmede henüz ulaşamadığımız bu 250 civarındaki işçi arkadaşlarımızda önümüzdeki günlerde sendikamıza kayıt ederek 650 arkadaşımızın tamamını örgütlemek istiyoruz. Kanun ertelenince Milli Eğitim Bakanlığını 8 ilde geçişleri tamamlandı."

Özkaya, sendikaya üye olanlardan toplu iş sendikası sözlemesi imzalana kadar üye aidat kestirmeyeceklerini sözlerine ekledi.