Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesinde yeni gelişme !

Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesinde yeni gelişme !

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'i öldüren Gültekin Alan ile kendisine yardımla suçlanan 5 kişi için tutuklama kararı çıktı.

Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken'i öldüren Gültekin Alan ile kendisine yardımla suçlanan 5 kişi için tutuklama kararı çıktı. Tutuklama kararı çıkanlar arasında kamuoyunda 'altın tabancalı baba' olarak bilinen suç örgütü lideri Ahmet Tekin Baykal da var. Silahın içeriye nasıl sokulduğuna ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altundöken'in öldürülmesi, babası Necmettin Altundöken'in de yaralanması olayı ile ilgili olarak, katil zanlısı Gültekin Alan’ın olayda kullandığı silahı, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.’nün yardımıyla, kendisiyle aynı odada kalan hükümlü Hüsamettin B.’nin eşi olan Gamze B. aracılığıyla temin ettiği ortaya çıkmıştı.

6'SI İÇİN DE TUTUKLAMA KARARI

Cinayeti işlediği iddia edilen Gültekin Alan ile ona yardım ettiği belirlenen ve kamuoyunda altın tabancalı baba olarak bilinen suç örgütü lideri Ahmet Tekin Baykal, Hüsamettin B., tutuklu Ferhat  Y., İnfaz ve Koruma Memuru Hacı Ahmet Ö. ile silahtemin ettiği belirlenen Hüsamettin B.’nin eşi Gamze B.’nin ifadeleri alındı. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandı.      

SİLAH SOKAN KADINA: NE YAPTIN SEN?

Zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi. Bu sırada adliye yakınlarında bekleyen Gamze B.’nin yakınları, cezaevi aracına el sallayarak “Ne yaptın sen?” diyerek tepki gösterdi.

"SİLAH İÇ ÇAMAŞIRINDA GELDİ İDDİASI"

Gültekin Alan’ın cinayette kullandığı 6.35 milimetre çapındaki silahın cezaevine nasıl sokulduğu da ortaya çıktı. Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre cinayetten kısa süre önce bir hükümlüyü eşi Gamze B. ziyarete geldi. Daha önce de defalarca ziyarete gelen kadın, protez bacaklı olması nedeniyle X-ray’den geçerken şüphe yaratmadı. Kadın böylece iç çamaşırına sakladığı tabancayı cezaevi içine kadar getirdi. Silahı, aynı cezaevinde hükümlü olan kocasına ulaştıran kadın ziyaretin ardından cezaevinden ayrıldı.

Tabanca tuvalete konuldu. Silahı tuvaletten alan Alan, bir infaz koruma memurunu rehine alarak, koğuş kapısını açtırdıktan sonra Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken’e kurşun yağdırdı.

SUPHİ’NİN KATİLİ KONUŞTU

Altındöken’in katil zanlısı Gültekin Alan, cinayeti tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını söyledi. Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, "Devletin askerini, polisini, jandarmasını,savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan’ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir" diye konuştu.

2-20160414104447.jpg
Gültekin Alan (Arkada mavi tişörtlü), Ferhat Y. (Önünde siyah ceket, beyaz gömlekli), çete lideri Ahmet Tekin Baykal (Oturan siyah ceketli)

CEZAEVİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Özgecan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken cezaevinde öldürdüğünü itiraf eden Gültekin Alan’ın kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen şüphelilerle cezaevinde fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Olaydan kısa süre önce çekilen fotoğrafta, çete lideri Ahmet Tekin Baykal ve paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Adana Büyükşehir belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Y. de yer aldı. 

KADIN VE MEKAN KARŞILIĞI SİLAH

Katil zanlısı Gültekin Alan'ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin Bağlar ile anlaşma yaptığı, bu çerçevede Bağlar'ın eşi Gamze'nin olayda kullanılan tabancayı vücuduna gizleyerek cezaevine girdiği, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın da yardım ettiği anlaşıldı. Olay günü Gültekin Alan ile Adana Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreter vekili Ferhat Yüksel'in birlikte spora götürüldüğü, Yüksel'in önde giderek infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada katil zanlısının aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi ile babası Necmittin Altındöken'in odasına gittiği, mazgalların altından evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapıya gelen Ahmet Suphi'yi ardından da arkasındaki babasına ateş ettiği anlaşıldı. 

İNFAZ KORUMA MEMURU GAZİNOCU ÇIKTI

İnfaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın olaydan 2 gün önce 9 Nisan'da 6 ay süreli ücretsiz izin aldığı anlaşıldı.Açığa alınan Hacı Ahmet Özdoğan'ın katil zanlısı Gültekin Alan'ın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana'da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı saptandı. Yine Gültekin Alan'ın Tokat'tan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan'ın işlettiği mekanda çalışacak konsomatris kadın ayarladığı, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin Alan'a teslim edilmesini sağladığı ortaya çıktı. 

SORGULARI SÜRÜYOR

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten öldürme' gibi suçlardan hükümlü Gültekin Alan'ın aynı cezaevinde 'Silahlı çete kurmak' suçundan hükümlü olan Ahmet Tekin Baykal ile yakın ilişki içinde olduğu kaydedilirken, Ferhat Yüksel'in de katil zanlısı Gültekin Alan'ın emanet para hesabına para yatırdığı iddiası vardı.