Özgecan'ın katilinin nereye gömüleceği belli oldu

Özgecan'ın katilinin nereye gömüleceği belli oldu

Cezaevinde öldürülen Ahmet Suphi Altındöken'in cenaze krizi çözüldü.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın, cezaevinde öldürülen katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi yer krizinden dolayı günlerdir defnedilemiyor. Ailenin avukatı aracılığıyla yaptığı başvuru neticesinde cenazenin bugün Mersin'de defnedilmesine karar verildi.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı evine gitmek üzere bindiği minibüste vahşice katleden minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, tutulduğu cezaevinde silahlı saldırıya uğramışlardı. 
Kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından gece toprağa verilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine götürüldü. Ancak burada mezarlıkta yer verilmeyince aile Altındöken'in cenazesini tekrar Adana'ya getirmek zorunda kaldı.

Adana Devlet Hastanesi morguna konulan Altındöken'in cenazesi, yapılan görüşmelere rağmen ne Adana'da ne de anneannesinin köyü olan Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'nde defnedilemedi. 

Mersin’de hiçbir köy ve ilçe mezarlığına defnedilmesini istemedi.  Defin krizi başladı. cenaze Mersin, Tarsus ve Adana'da dolaştırıldı, ancak defnedilemeyince ortada kaldı.

GİZLİCE DEFNEDİLECEK
Milliyet'ten Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, Altındöken'in cenazesini Mersin'de toprağa vermek isteyen bir avukat vasıtasıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak defin için mezarlık talebinde bulundu. Belediye yetkilileri iki gün süren çalışmanın ardından Altındöken’in cenazesinin Mersin'de defnedilmesini kararlaştırıldı. Belediye kaynakları da Kararı doğrularken defin işleminin bugün Yapılacağı ancak güvenlik gerekçesiyle yeri ve saatinin açıklanmayacağı öğrenildi. Mersin'de meclis kararı gereği gece defin yapılamıyor ancak güvenlik gerekçesiyle farklı uygulama yspılabileceği de dike getiriliyor.