Özgen Nama: ''Samandıra'nın kırmızı çamurunda büyüdüm''

Özgen Nama: ''Samandıra'nın kırmızı çamurunda büyüdüm''
Güncelleme:

Sancaktepe’nin en eski yerleşim bölgelerinden olan Samandıralılarla buluşan Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, “Samandıra’nın tarihini ve adını koruyacağız, göreve geldikten sonra Samandıra merkezini ‘Samandıra Mahallesi’ yapacağız” dedi.

Seçime sayılı günler kala Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, Samandıra Sosyal Dayanışma Derneği’nde Samandıralılarla buluştu.  Sıcak bir atmosferde yapılan toplantıda Samandıralı yurttaşlar, Özgen Nama’dan başkan olduğunda kendi bölgelerine sahip çıkmasını istediler.  Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama da yaptığı konuşmada “bu talebe sahip çıkacağını” belirterek şunları söyledi:

SAMADIRA’YI MAHALLE YAPACAĞIZ

Ben Samandıra’nın kırmızı çamurunda büyümüş biriyim. Çocukluğum buralarda geçti. Kartal’da okurken ayakkabılarımda kırmızı çamuru görenler bana ‘Samandıralı’ derlerdi. 2009’da Sancaktepe ilçe yapıldığında, Sarıgazi, Yenidoğan ve Samandıra birleştirildi. Sarıgazi ve Yenidoğan isimleri mahalle ismi olarak yaşarken, Samandıra mahalle yapılmadı. Bütün kampanyamız boyunca hep birlik ve beraberlik vurgusu yaptık ama bu kez bölünme vurgusu yapacağım. Ben göreve geldikten sonra Samandıra merkezin de içinde yer aldığı Eyüp Sultan Mahallesi’ni böleceğim. Yolun üst tarafını Eyüp Sultan ismini de korumak için ‘Eyüp Sultan’ olarak tutacağım, yolun alt tarafındaki bölgeyi de ‘Samandıra Mahallesi’ olarak yeniden yapılandıracağız. Samandıra’yı hem tarihi olarak sahipleneceğiz, hem de mahalle yaparak bütün hizmetlerden eşit yararlanmasını sağlayacağız.