Pamukkale’den 500 Milyon Dolar Hedefliyoruz

Pamukkale’den 500 Milyon Dolar Hedefliyoruz

DENİZLİ’de Basın İlan Kurumu (BİK) Şubesi'nin düzenlediği, 'Cumartesi Buluşmaları' Pamukkale’deki antik havuzda yapıldı. Basın mensuplarına bilgi vere...

DENİZLİ’de Basın İlan Kurumu (BİK) Şubesi'nin düzenlediği, 'Cumartesi Buluşmaları' Pamukkale’deki antik havuzda yapıldı. Basın mensuplarına bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Pamukkale'yi yılda 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini ve turizmden yıllık 500 milyon dolarlık bir gelir hedeflediklerini belirtti.

Basın İlan Kurumu (BİK) Denizli Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Cumartesi Buluşmaları', Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu'nun ev sahipliğinde Pamukkale'deki antik havuzda yapıldı. Toplantıya BİK Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Önder Varol ve gazeteciler katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Pamukkale hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Oklu, Pamukkale’yi yılda 1 milyon 700 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getirip, "Özel İdare olarak travertenler ve arkeolojik sit alanlarının korunması için giriş ve çıkışları kontrol altında tutuyoruz. Diğer antik kentlerde kapıya bekçi koyuyorsunuz. İnsanlar gezip dolaşıyor yarım saat bir saatte antik kentten ayrılıyor. Burada Milattan Önce 200 yıl öncesinden beri yaşanıyor. O günden bu yana buralar terk edilmemiş. Başka antik kentler yıkılıp yok olduktan sonra tamamen insan yerleşimi terk edilmiştir. Pamukkale'nin terk edilmeme sebebi şifalı sularıdır" dedi.

Türkiye’de turistlerin en çok ziyaret ettiği 4 ilden birisinin Denizli olduğunu belirten Oklu, "Arkeologlara göre, Ege ve Akdeniz'de Batı Anadolu'daki en büyük ve en güzel antik tiyatro, Hierapolis Antik Kenti'ndedir. Yapımı 150 yıl sürmüş üç katlı sahnesinin 1 katının restorasyonu sürüyor. Haziran'ın ilk haftası bitecek. Türkiye'de turistlerin en çok ziyaret ettiği dört ilden birisi Denizli. Bunun da sebebi Pamukkale'dir. Antik yer her tarafta var. Pamukkale'nin farkı da termal suyudur. Antik havuz da en çok turist çeken yerlerden biri. Şifalı suyuyla ve içindeki tarihi eserlerle dolu olan havuza turistler büyük ilgi gösteriyor. Bunun için bizim turizimden 100 milyon gelire ulaşmamız gerekiyor. Yöreye gelenlerin yeme içmeleriyle beraber 500 milyon dolarlık hedef bekliyoruz" diye konuştu.

RÇ(AÖ/SS)