Pamukoğlu: Yollardaki hendekler çözüm sürecinin sonucu

Pamukoğlu: Yollardaki hendekler çözüm sürecinin sonucu

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'ndan çözüm süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalar..

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, PKK'nın pusu kurmasını ve yollara hendekler açmasının, çözüm sürecinin bir sonucu olduğunu söyledi. Pamukoğlu, "'Çözüm süreci diye bir şey ürettiler, eskiden PKK kırsaldaydı, dağlardaydı. Çözüm süreci dedikleri zaman zarfında kentlere de yerleştiler, oturdular. 6-7 aydır gördüğünüz mayın meseleleri, çeşitli patlayıcılar, yollardaki pusular, yollardaki hendekler, mahallelerdeki sokak aralarındaki çarpışmaların hepsi çözüm sürecinin bir sonucu. Göz göre göre bu hale düşüldü.'" dedi.

Hak ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) Onursal Başkanı olan Osman Pamukoğlu, Bilgi Üniversitesi'nde Santralistanbul Kampüsü'nde Milliyetçi Düşünce Kulübü'nün düzenlediği programa katıldı. Burada yaptığı konuşmada çözüm sürecini eleştiren Pamukoğlu, "'Çözüm süreci diye bir şey ürettiler eskiden PKK kırsaldaydı, dağlardaydı. Çözüm süreci dedikleri zaman zarfında kentlere de yerleştiler oturdular. 6-7 aydır gördüğünüz mayın meseleleri, çeşitli patlayıcılar, yollardaki pusular, yollardaki hendekler, mahallelerdeki sokak aralarındaki çarpışmaların hepsi çözüm sürecinin bir sonucu. Göz göre göre bu hale düşüldü. Şimdi oraları temizleyeceğiz, kırsalı temizleyeceğiz, ilçeleri, sokakları, mahalleleri temizleyeceğiz falan 200'e yakın asker ve polis şehit oldu. Vatandaşlardan da hemen hemen bu sayıya yakın insan hayatını kaybetti.'" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'DE MUHALEFET YOK'

"7 Haziranla 1 Kasım arası Türkiye'de olup bitenlere akıl sır ermez." diyen Pamukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "'Fakat AKP yüzde 50 oy aldı. Hem de bu koşullarda aldı. Neden biliyor musunuz? Çünkü Türkiye'de muhalefet yok ki. 13-14 yıldır yapacakları bir şey yok. Ne bir hareketleri var, ne bir eylem var, konuşma dimi bol bol konuşma.''

'SEÇİM YASALARI BEŞ PARA ETMEZ''

Seçimlerdeki yüzde 10 barajını eleştiren Pamukoğlu, "'Siyasi partiler yasası diye bir yasa var. Bizde içindeydik yani. 6-7 yıl ben baktım bu işlerde ne oluyor ne olmuyor. Rezilliğin dik alası. Seçim yasaları var beş para etmez. Yüzde on barajı diye bir şey düşünebiliyor musunuz? Dört, beş altı milyon oyunu kaldırıp atıyor. Beş, altı milyon oy bugün bir ülkenin nüfusu. Yüzde 10 düşünün. İnanılmaz. Demiyor ki bütün dünyada olduğu gibi şu barajı yüzde 2'lere, 3'lere, ya da sıfırla.'" ifadelerini kullandı.