Pariste Türk vatandaşları buluşması

Pariste Türk vatandaşları buluşması

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Külünk:- "Bu yükselişin önünde durmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Kararlı bir iktdar var. Kararlı bir devlet var. Velev ki, kimi zaman Pazartesi günü savcımıza uzanan namlularla bizi

PARİS (AA) - AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Külünk, Türkiye'nin yükselişinin terörist eylemlerle durdurulmak istendiğini belirterek, "Bu yükselişin önünde durmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Fransa şubesi ve Fransa Trabzonlular Derneği tarafından gerçekleştirilen Türk vatandaşları buluşmasına  AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Külünk, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Epinay-sur-Seine Belediye Başkanı Hervé Chevreau ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Düzenlenen gecede sanatçı Uğur Işılak da bir konser verdi.

Konser öncesi konuşma yapan İstanbul Milletvekili Külünk, Fransa'daki Türk toplumunun Türkiye'deki gelişmeleri iyi bir şekilde takip ettiğini dikkati çekerek, "Son iki yıldır gezi süreciyle başlayan 17 ve 25 Aralıkla devam eden bugün de Türkiye’nin yükselişini geciktirebilmek ve istikrarsızlığa götürmek için teröre varıncaya kadar atılan adımları dikkatle izlediğinizi biliyoruz. Bu yükselişin önünde durmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Kararlı bir iktidar var. Kararlı bir devlet var. Velev ki, kimi zaman Pazartesi günü savcımıza uzanan namlularla bizi tehdit etseler dahi" diye konuştu.

AK Partili Külünk, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına da değindiği konuşmasına her yıl 24 Nisan’a gelindiğinde Türkiye'nin küresel ölçekte tartışma konusu haline getirilmek istendiğine işaret etti.

Külünk, "Çok açık söylüyorum. Türklerin tarihinde soykırım yoktur, olmaz. Ancak bu iddiaların gölgesi altında 24 Nisan yaşamaktayız. Bizim tarihimizin doğru olarak anlaşılabilmesini sağlamak için sizlerin buralarda güçlü olmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Fransa'daki Türklerin ülkede daha etkili olması gerektiğine değinen Külünk, "Sizlerin burada içe kapanık bir yaşam biçiminden öte dışa açık güçlü etki alanları oluşturmanız gerekiyor. Türkiye’nin dostluğu bütün ülkeler için kıymetlidir. Türkiye’nin anlaşılması bütün ülkeler için önemlidir. Çünkü Türkiye’siz bir dünya sistemi inşa etmek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Özak ise sandığa sahip çıkma çağrısında bulunarak, "İyi ki sandık var, iyi ki demokrasi var. Kim ülkemize demokrasiyi getirmişse Allah ondan razı olsun. Demokrasi olması ne oluyor, hepimiz bir kul ve köle oluyoruz. Sandığa sahip çıkalım. Sandığa sahip çıktığımız zaman bagajda durmuyoruz, dümende duruyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin uzun bir süre vesayet sistemiyle yönetildiğini hatırlatan Özak, artık vesayet döneminin sona erdiğini vurguladı. Özak, "Egemenlik kayıtsız şartsız yazar milletin meclisinde. Ancak bugüne kadar egemenlik kayıtsız şartsız milletin değildi. Vesayet sistemi vardı. Çok şükür vesayet dönemi bitti. Cesaretle demokrasiye sandıkta sahip çıkanlarla  hep beraber bugüne kadar geldik" ifadelerini kullandı.