Pasaportsuz giriş yapan yolcular bulundu !

Pasaportsuz giriş yapan yolcular bulundu !

Atütürk Havalimanı'nda pasaport kontrolü yapılmadan ülkeye giriş yapan yolcuların tamamı bulundu ve işlemleri tamamlandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Cezayir'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçağının yolcularının bir kısmının otobüsle yanlışlıkla dış hatlar yerine iç hatlara götürülmesi sonucu kent içine giden yolcuların tamamı bulunarak pasaport işlemleri tamamlandı.

Atatürk Havalimanı'na dün gece 21.20'de inen TK-652 sefer sayılı Cezayirden gelen uçaktan inen 153 yolcudan 113 tanesi Dış Hatlar terminaline getirilirken 40 tanesi de yanlışlıkla İç Hatlar terminaline götürüldü.

Otobüs şoförünün yaptığı bu hata sonucu olayın farkına varılması üzerine İç Hatlar terminalindeki 40 yolcudan 36'sı hemen bulunarak tekrar otobüse bindirilip Dış Hatlara götürülürken 4 kişi ise valizleri olmadığı için İç Hatlardan çıkıp kent içine gitti.

Ancak Atatürk Havalimanı polisinin kısa sürede yaptığı inceleme sonucunda kent içine giden 4 Cezayirliye ulaşılarak Atatürk Havalimanı'na geri getirildi.

Cezayir'den İstanbul'a gelen ve Atatürk Havalimanı apronundan otobüsle dış hatlar yerine iç hatlar terminaline götürülen yolculardan pasaport kontrolü yapılamadan yurda giriş yapan dört kişinin işlemleri de böylece tamamlandı.

Yolcu taşıma işlemlerini yapan Yer Hizmetleri Şirketi TGS yetkilileri de olayla ilgili olarak idari soruşturma başlattıklarını söylediler.

2136639.jpg