“Pedalı Döndür, Yüzünü Güldür” Projesi

“Pedalı Döndür, Yüzünü Güldür” Projesi

Düzce’de Genç Memur-Sen Bisiklet Kulübü tarafından yürütülen proje kapsamında bisikletli öğrenciler şehidin kabrini ve ailesini ziyaret etti

DÜZCE (AA) – Düzce’de Genç Memur-Sen Bisiklet Kulübü tarafından başlatılan "Pedalı Döndür, Yüzünü Güldür" Projesi kapsamında bisikletli gençler şehidin kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Düzce Belediyesi önüne bisikletleriyle gelen 65 genç, burada güvenli sürüş eğitimi aldıktan sonra şehit Cihan Aksarı'nın kabrinin bulunduğu Mamure köyüne gitti.

Şehidin kabri başında dua eden gençler, daha sonra şehidin babası Cemal Aksarı'yı ziyaret etti.

Genç Memur-Sen Bisiklet Kulübü Başkanı Ali Daşbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere bisiklet sporunun yanında milli ve manevi değerler hakkında bilgi vermek adına böyle bir proje yaptıklarını belirtti.

Daşbaş, öğrencileri hem şehit aileleriyle buluşturmak hem de bisiklet sporunu geliştirmek istediklerini söyledi.

Şehit Aksarı’nın kendileri için daima örnek bir şahsiyet olarak anılacağını aktaran Daşbaş, “Milli mücadele ruhunu, vatana olan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde hayatında benimseyip yaşayan şehit Cihan Aksarı’yı anma ve yad etmek amacıyla böyle bir organizasyon hazırladık. Bu kapsamda vatanı ve milleti için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan, hayatı iman ve cihat düsturuyla yaşayan şehit Cihan Aksarı bizler için daima örnek bir şahsiyet olarak bilinecektir" dedi.