Pensilvanya’da FETÖ mezarlığı

Pensilvanya’da FETÖ mezarlığı

FETÖ'nün ABD'deki üssüne 5 km mesafede çok özel bir mezarlık oluşturulduğu ortaya çıktı.

FETÖ üyelerinin, elebaşı Gülen'in yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 2 bin kişilik mezarlık oluşturdukları belirlendi. Gülen'in Saylorsburg kasabasındaki çiftliğine yaklaşık 5 km. mesafedeki mezarlıkta, henüz hiç mezar bulunmuyor. Mezarlığın girişinde "Gurbet Cemetery" (Gurbet Mezarlığı) tabelası bulunuyor. Mezarlık için çeşitli bilgilerin yer aldığı bir internet sitesi de hazırlandı. 2 bin kişi kapasiteli alandaki mezar yerleri, bin dolardan başlayıp 10 bin dolara kadar fiyatlarla satılıyor.

TOPLU ALIMDA İNDİRİM DE VAR

27 Mayıs 2015'ten itibaren geçerli olduğu duyurulan fiyat listesinde aile için fazla sayıda mezar yeri alınması durumunda indirim ve taksit imkânı da sunuluyor. Mezarlık şirketi, mezar yerinin dışında cenaze hizmetleri de sağlıyor. Mezar taşı dahil tüm cenaze ve defin hizmetleri için Pensilvanya eyaletinde bulunanlara 4 bin 250 dolar ücret belirlendi. Mezarlık için hazırlanan arazinin etrafında seyrek de olsa servi ağaçları bulunuyor. Tamamı boş olan arazinin ortasında ise bir mezar sığacak alanda karşılıklı 2 servi ağacı dikkat çekiyor.

AA MUHABİRİNİ TAKİP ETTİLER

Mezarlık için oluşturulan internet sayfasında, mezarlık şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak Murat Al gözüküyor. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Tufan, Cenaze Hizmetleri Direktörü Orhan Güven ve şirketin sekreteri olarak ise Muhlis Eren'in isimleri yer alıyor. AA muhabirinin ulaştığı Orhan Güven, "Fetullah Gülen'in ölümü halinde bu mezarlığa mı gömüleceği"ne ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı. Wind Gap'te doğup büyüdüğünü belirten John Favere isimli kasaba sakini ise, mezarlıktaki tabelayı 2 hafta önce fark ettiğini belirterek, "Bu mezarlık, Gülencilerin uzun süre buradan gitmeyi düşünmediklerini gösteriyor. Uzun zamandır bu terörist grupla mücadele ediyorum. Beni de hedef yaptılar" dedi. Öte yandan AA muhabirini kamyonetle takip eden güneş gözlüklü bir kişi, muhabirin araca yaklaşması üzerine hızla uzaklaştı.

AA