Peş peşe operasyon ! Gözaltı sayısı 78'e yükseldi

Güncelleme:

İstanbul, Ankara ve Adana merkezli FETÖ operasyonları kapsamında 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir'de PKK'ya yönelik operasyonda ise 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ'ye mali yardımda bulunan, hücre evleri oluşturan ve bu evleri finanse eden 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlattı. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

MEB'DE FETÖ OPERASYONU

Ankara merkezli 7 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 5'i ihraç 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'e yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, MEB'den 5'i ihraç, 11'i aktif görevde olan 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli, İstanbul, Kırşehir, İzmir, Kayseri, Aksaray ve Kahramanmaraş'ta çalışma başlatıldı.

ADANA MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU

Adana merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Aralarında eski polislerin de olduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı bulunan  operasyon kapsamında çok sayıda şüpheli yakalandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında ihraç edilen polislerin de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için Adana merkezli Mersin, İstanbul, Osmaniye ve Isparta'da sabahın ilk saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ekiplerin evlerde yaptığı aramalarda çok sayıda şüpheli yakalandı. Adana'da gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin ise işlemleri tamamlandıktan sonra Adana'ya gönderileceği bildirildi.

İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE PKK OPERASYONU

İzmir'de, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir merkezli 4 ilde, şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, bu sabah PKK/KCK'ya yönelik operasyon başlattı. Örgüt üyesi oldukları iddia edilen 25 şüphelinin yakalanması için İzmir, Eskişehir, Konya ve Mardin'de belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Operasyonun sürdüğü bildirildi.

21 ŞÜPHELİ YAKALANDI
İzmir merkezli 4 ilde, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü bildirildi.
Operasyon kapsamında 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


 

DHA