Piknikteki Maganda Cinayetinin 3 Şüphelisi Yakalandı

Piknikteki Maganda Cinayetinin 3 Şüphelisi Yakalandı

BURSA’da geçen cumartesi günü piknik yapan kişilerin üzerine ateş ederek 1 çocuk babası 35 yaşındaki İhsan Tunçay’ın ölümüne neden oldukları iddiasıyl...

BURSA’da geçen cumartesi günü piknik yapan kişilerin üzerine ateş ederek 1 çocuk babası 35 yaşındaki İhsan Tunçay’ın ölümüne neden oldukları iddiasıyla 3 kişi polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerin, olaydan sonra '155 Polis İmdat' hattını arayıp, olayda kullanılan tabancayı sattıkları kişiyi ihbar edip, suçu onun üzerine atmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Merkez Yıldırım İlçesi’nde geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, eşinden boşanan ve bir süre önce cezaevinden tahliye olan İhsan Tunçay, orada tanıştığı arkadaşlarını ziyaret etmek için Siteler Mahallesi'ne gitti. Ormanlık alanda bulunan barakada toplanan 7 arkadaş, mangal yakıp, alkol almaya başladı. Bu sırada piknik yapan grubun 200 metre uzağından silah sesleri gelmesi üzerine İhsan Tunçay'ın içersinde bulunduğu gruptakiler, bağırarak onları ateş etmemeleri konusunda uyardı. İki grup arasındaki tartışma kısa sürede küfürleşmeye dönüştü. Bu sırada tekrar ateşlenen tabancadan çıkan kurşunlardan biri, bir çocuk babası İhsan Tunçay’ın göğsüne isabet etti. Arkadaşları tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırılan Tunçay, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

ONLARCA GÜVENLİK KAMERASI İZLENDİ

Polis yaptığı araştırmada ilk olarak çevrede bulunan onlarca güvenlik kamerasını inceleyerek ateş eden kişilerin kaçtığı aracın plakasını belirledi. Aracın restoran işletmecisi 24 yaşındaki Gürkan Sancar’a ait olduğunu belirleyen polis ekipleri bu kişiyi takibe aldı.

Bu sırada Gürkan Sancar ile beraberindeki çalışanları 25 yaşındaki Muhammet Aydoğan ve 31 yaşındaki Fehmi Saklıca, olayda kullanılan tabancayı bin lira karşılığında Hacivat Mahallesi’nde oturan Ç.P.'ye sattı. Daha sonra '155 Polis İmdat' hattını arayan şüpheliler, cinayetti C.P.'nin işlediği ve silahın da kendisinde olduğu ihbarında bulundu. Bunun üzerine gözaltına alınan C.P.'nin evinde yapılan aramada olayda kullanılan tabanca ele geçirildi. C.P. ifadesinde silahı birkaç gün önce Gürkan Sancar, Muhammet Aydoğan ve Fehmi Saklıca’dan aldığını söyledi.

Bunun üzerine polis bu kişileri de yakaladı. Gözaltına alınan 3 sanık verdikleri ifadede suçlarını kabul ederek, olay günü Siteler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda ateş ettiklerini söyleyerek, "Semih Karaaslan tabanca ile birkaç el havaya ateş etti. Aşağıdan görmediğimiz kişiler bizi uyararak küfür etti. Daha sonra aşağıdan bir grup geldiğini görünce Gürkan Sancar, kendi tabancası ile gelen kişilere doğru ateş etti. Olay yerinden araç ile kaçtık. Sabah cinayeti gazeteler ve televizyondan öğrenince tabancayı satarak polisin bizi yakalamasını engellemek istedik" diye konuştu.

Gürkan Sancar, Muhammet Aydoğan ve Fehmi Saklıca, polisteki sorgularının ardından 'cinayet' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

BC(FK/SS)