PKK Iğdır'da TIR yaktı, ardından askerle çatıştı !

PKK Iğdır'da TIR yaktı, ardından askerle çatıştı !

Iğdır'ın Pamuk Dağı geçidinde dün gece karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, sürücüsünü indirdiği tırı ateşe verip yaktı.

Olay, dün saat 21.30 sıralarında Iğdır- Doğubayazıt karayolunun 20'nci kilometresindeki Kavaktepe köyü yakınlarındaki Pamuk Dağı geçidinde meydana geldi.

SÜRÜCÜYÜ İNDİRİP TIRI ATEŞE VERDİLER

Bir grup PKK'lı terörist, 53 yaşındaki Y.A. yönetimindeki özel bir firmaya ait 76 DH 887 plakalı tırı durdurdu. Sürücüsünü indirdiği tırı ateşe verip yakan PKK'lı grup daha sonra olay yerinden ayrıldı.

BİZE PKK SLOGANI ATTIRDILAR

Tırı Türkmenistan'a götüreceğini anlatan şoför Y. A., "5 kişilik PKK'lı grup aracımı durdurarak yolu kapattıktan sonra beni aşağıya indirip, tırın yanından uzaklaştırdılar. Gelen ve giden araçları durdurdular, yaklaşık 100 araç oldu. 5 kişiydiler ama dağda başkaları da vardı. Ellerinde kalaşnikof marka silah olan grup bize PKK sloganı attırdılar. İsimleri Türkçe olan PKK'lılar genel olarak Kürtçe konuştular. 15 kişinin ismini söyleyerek tanıyıp tanımadıklarımızı sordular. Bize bu kişilerin CHP'li MHP'li ve AKP'li olduklarını biliyor musunuz ya da içinizde varmı dediler. Durdurdukları kişilere içinizde polis, asker olup olunmadığı da soruldu. Bir otomobilden benzin çekerek tırı ateşe verdiler" dedi.

Bir bölümü yanan tırdaki alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Tır çekici ile yoldan çekilirken, polis ve jandarma bölgede operasyonları sürdürüyor.

TIRI YAKAN TERÖRİSTLER ASKERLE ÇATIŞTI

Iğdır-Doğubayazıt karayolunda Ağrı Dağı eteklerinde dün gece tırı yakan PKK'lı grup ile askerler arasında kısa süreli çatışma çıktı. Çatışma sonrası teröristler Ağrı Dağı'na kaçarken, polis ve jandarma bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Yol kesip tırı yakan teröristler, asker ve polis tarafından aranıyor.