PKK İzmir'de neden eylem yapıyor ?

PKK İzmir'de neden eylem yapıyor ?

İzmir'de 'de PKK saldırıları tırmanıyor. Peki son dönemde Kemalpaşa ve Bayındır ilçeleri nede seçilmesinin nedeni aslında çok basit.

İzmir'in Kemalpaşa ilcesinde şubat ayında, İzmir Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı düzenlendi. Yaklaşık 1 ay sonra da jandarma aracına ateş açıldı.

İZMİR'DE PKK SIĞINAKLARI

Saldırıların ardından düzenlenen operasyonlarda Kemalpaşa kırsalında yapılan aramalarda ise terör örgütü üyelerinin kaldığı belirlenen 5 sığınak bulunmuştu.

Son olarak dün akşam komşu ilçe Bayındır'da ilçe emniyet müdürlüğüne yine roketatarlı saldırı gerçekleştirildi.

Teröristlerin 1990'lı yıllarda da sık sık bu alanda faaliyette bulundukları biliniyor. Peki terör örgütü PKK'nın eylemlerini burada nasıl yoğunlaştırabiliyor?

BAYINDIR'IN YARISI NEREDEYSE ORMAN

Bunu anlayabilmek için iki ilçenin coğrafi şartlarına bakmak yeterli. İzmir'in güneydoğusunda kalan Bayındır'da ormanlar 24.690 hektar kapladığı alanla ilçenin %41,99’unu oluşturuyor.

BAYINDIR

İlçenin kuzeyinde doğu-batı yönünde uzanan Boz dağlar önemli yükseltiyi oluşturuyor. İlçe Bozdağlar dizininde yer alan kuzeyde Çatma dağı (1337m) ve Çal dağı, kuzeybatıda Mahmut dağı (1382m), güneyde Küçük Menderes nehri ile çevrili.

KEMALPAŞA

Bayındır'ın kuzeyinde yer alan Kemalpaşa batı-doğu doğrultusunda uzanan sıralı dağlar yer alıyor. Kemalpaşa İlçesi güney batısındaki en yüksek noktası 1510 metre olan Nif Dağları ile kuzeyinde kuzeyindeki Manisa Dağları arasında yer alıyor.

aa-074.jpg

TERÖRİSTLERİN "YAŞAM" ALANI

Terör örgütü militanlarının varlığı dağ ve ormanla eş değer adeta. Siyasal Kürt hareketinde "Öcalan-isyan-dağ" üçlemesinin bir ayağını oluşturan dağ, teröristlerin olmazsa olmazı. Nitekim Cengiz Çandar'ın 2011 yayınlanan  TESEV için hazırladığı Kürt sorununa ilişkin rapor, işte bu konuşa ışık tutuyor.

Raporda Türkiye Kürdistan Sosyalist Partisi’nin Genel Sekreteri Mesut Tek'in “Kürt siyasi geleneğinde kim dağda ise, halk onun altında toplanır. Dağı tutan, dağa çıkan siyasi hareketi de denetler” sözleri yer almıştı.

KAYNAK: İNTERNETHABER