PKK mı, IŞİD mi saldırdı ?

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ?

Vezneciler'de yaşanan hain saldırının arkasında hangi örgüt var ? Güvenlik uzmanları değerlendirdi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Vezneciler'de bir otobüs durağı yakınlarında çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında saldırı düzenlendi. Bombalı araçla yapılan hain saldırıda 7 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. 35 kişi de yaralandı. Hain saldırının hangi örgütün yaptığı sorusuna yanıt aranırken, güvenlik uzmanı Mete Yarar "Eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar ise Habertürk'te kalleş saldırıyla ilgili yorumlarda bulundu. Mete Yarar, teröristlerin Çevik Kuvvet aracına çarpıp patlamayı sonra gerçekleştirmiş olabileceğini de söyledi.

Yarar, Ankara'daki saldırıda teröristlerin belediye aracınna çarptığı, ardından patlamanın gerçekleştiğini hatırlattı. Yarar, aracın bu kadar uzağa fırlamasının, hareket halinde olabileceği ihtimalini akla getirdiğini söyledi. "Polis aracına yapılan saldırıda çok yakında patlamış olması lazım" dedi.

Kalleş saldırıyla ilgili PKK ve IŞİD ihtimallerini değerlendiren Yarar, "İstanbul gibi bir yerde bu eylemi yapmak istiyorsanız, ki eylemin yapıldığı yer DHKP-C'nin de çok eylem yaptığı bir yer. PKK ile bir örgütün ortak saldırısı da çıkabilir. DAEŞ de çıkabilir" dedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmamasını değerlendiren Yarar, "Bursa örneğinde oldu biliyorsunuz herkes DAEŞ yaptı sandı. Ve o zamana kadar PKK açıklama yapmadı. Bekliyorlar. Ne zaman ki polis kaynakları bütün deşifrasyonu yaptı sonra açıklama yaptılar" diye konuştu. 

MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ise PKK güçlü ihtimal olsa da IŞİD ihtimalinin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

TERÖR UZMANI AĞAR: PKK'NIN İŞİ

Eski Özel Harp Subayı emekli Üsteğmen Abdullah Ağar, CNN Türk canlı yayınında saldırının PKK'nın işi olduğuna inandığını söyledi.

Saldırının İki sembolü olduğunu söyleyen Ağar, "Birincisi Tarihi Yarımada'da yer alması bir diğeri yine güvenlik güçlerini hedef alması. Diğer bir açıdan bakıldığında turizmin de hedef alındığını görüyoruz." dedi.

Abdullah Ağar saldırıyı düzenleyen örgüte ilişkin ise "IŞİD olma ihtimali var ama açıkçası PKK olduğuna dair kuvvetli bir kanaat var bende. PKK bu tür saldırılarda anlam üreten yerleri seçiyor. En son Merasim Sokak'ta TSK'yı hedef almıştı. Ankara'da bulvarda polisleri hedef almıştı. Burası da tarihi yarımada. Tarihi yarımada hem PKK'nın suçlamış olduğu siyasi tarafla çok ciddi anlamda ilişkili. Yanılma ihtimalim elbette var ama ben PKK ya da TAK olduğunu düşünüyorum" dedi.

TARİHİ YARIMADA MESAJI!

PKK'nın TAK başta olmak birçok taşeron örgütü kullandığını hatırlatan ve saldırının İstanbul'un kalbi olan tarihi Yarımada'da gerçekleştirilmesinin de bir mesaj olduğunu belirten Ağar "Son operasyonlarla PKK sıkıştırıldı. Kendi tabanına mesaj verme derdine düştü. Burada siyasi bir mesaj var. Bunu devletin iyi okuması gerekir" diye konuştu.

"IŞİD İHTİMALİ DE VAR"

Türkiye'nin bir terör sağanağı olduğunu hatırlatan Ağar, "özellikle Avrupa kentlerinde IŞİD'in Ramazan ayında saldırı yapacağına yönelik ihbarlar vardı. Her ne kadar ipuçları PKK'yı işaret etse de IŞİD ihtimali de bulunuyor" diye konuştu.

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ? - Resim : 1

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ? - Resim : 2

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ? - Resim : 3

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ? - Resim : 4

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ? - Resim : 5

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ? - Resim : 6

PKK mı, IŞİD mi saldırdı ? - Resim : 7