PKK ve 8 terör örgütü birleşti !

PKK ve 8 terör örgütü birleşti !

PKK ve 8 terör örgütü Türkiye'ye karşı 'Halkların Birleşik Devrim Hareketi' adı altında birleşti.

MLKP, PKK, TKP/ML, DKP, MKP, TKEP/L, TİKB, THKP-C/MLSPB ve Devrimci Karargah, Aralık ayından itibaren yürütülen tartışma sürecinin ardından Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin kuruluşunu ilan etti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi, Kandil'de düzenlenen toplantı ile açıklandı. Kandil'deki basın toplantısında konuşan Duran Kalkan şunları söyledi:

"FAŞİZME KARŞI ORTAK MÜCADELE"

Kalkan, "Devrim ve sosyalizmin zaferde kararlı olduğunu bir kere daha ilan ediyoruz. 12 Mart 1971 darbesi Denizleri, Mahirleri, İbrahimleri katletti. Ancak onların ruhu, direnişleri, bilinçleri, amaç ve özlemleri burada bulunuyor. Özgürlük, demokrasi ve sosyalizm iddiamızı 45 yıl önce olduğu gibi bugünde sürdürüyoruz. Yeni bir faşist diktatörlük kurmaya çalışan AKP faşizmine karşı devrimi başarıya ve zafere götürme amacıyla bu birliği kurmuş bulunuyoruz. Faşizme karşı mücadele etmek isteyen tüm kesimlere birliğimiz açıktır, ortak mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız" şeklinde konuştu.

BAYIK ARALIK AYINDA SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cemil Bayık, yürütülen tartışma süreciyle ilgili Aralık ayında şu sözleri söylemişti:

"Teslim olmayacağız. Direneceğiz. Biz mevcut durumda, tüm olanaklarımızla ve elimizdeki tüm kaynaklarla varoluş mücadelesi veriyoruz. Yakında Türkiye'nin içinden ve dışından gelen başka örgütlerle birlikte yakında bir devrimci direniş cephesinin kuruluşunu ilan etmeyi öngörüyoruz. Adını veremeyeceğim bu örgütler, AKPrejimine karşı bizimle aynı mücadeleyi paylaşıyorlar ve bizimle birlikte mücadele edecekler."