PKK'nın bölge sorumlusu etkisiz hale getirildi !

PKK'nın bölge sorumlusu etkisiz hale getirildi !

PKK'nın sözde Diyarbakır bölge sorumlusu Mehmet Şah Yıldızdeniz'in öldüğü ortaya çıktı.

TSK'nın geçen yıl 24 Temmuz'da PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik hava operasyonunda, terör örgütünün eski Diyarbakır bölge sorumlusu Mehmet Şah Yıldeniz'in öldüğü ortaya çıktı.

PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan habere göre, geçen yıl Türk savaş uçaklarının PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonunda öldürülen 'Reber Amed' kod adlı MehmetŞah Yıldeniz için anma yapıldı. Diyarbakır'da başta 2008 yılında polis servis aracına düzenlenen ve 1'i şoför 4'ü polis 5 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 18 polisin yaralandığı olay başta olmak üzere birçok saldırıyı gerçekleştiren Yıldeniz, gıyabında yargılanıyordu. Yıldeniz, PKK ile yapılan Oslo görüşmelerin bitmesine neden olduğu belirtilen ve 13 askerin şehit edildiği Silvan saldırısından da sorumlu tutulmuştu.

Bir dönem PKK'nın Diyarbakır bölge sorumluluğu da yapan Mehmet Şah Yıldeniz'in, çözüm sürecinin bitmesine neden olarak gösterilen Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 2 polisin evinde şehit edilmesinden sonra Türk savaş uçaklarının PKK'nın Irak'taki kamplarına yönelik gerçekleştirdiği en geniş kapsamlı hava operasyonunda öldürüldüğü ortaya çıktı.