PKK'nın tepe ismi, Öcalan'ı artık takmıyor !

PKK'nın tepe ismi, Öcalan'ı artık takmıyor !

PKK yöneticisi Murat Karayılan, Öcalan'ın bile çatışmayı durduramayacağını söyledi.

Terör örgütü PKK, 7 haziran seçimleri sonrası kanlı eylemler başlatmış ve ateşkesi ihlal etmişti. O günden bu yana sessizliğini koruyan Abdullah Öcalan'ın ise "Çatışmayı durdurun desem de durmazlar; o nedenle konuşmamın anlamı yok; önderliğimi sorgulatmam" dediği öne sürülmüştü.

Öcalan'ın bu sözleri, PKK yöneticisi Murat Karayılan'a soruldu. Karayılan'dan gelen cevap ise oldukça şaşırttı.

İşte Karayılan'ın o sözleri:

* Öcalan 'çatışmayı durdurun' dese PKK nasıl bir tavır izler?

"Eğer Önderliğimiz sizin belirttiğiniz gibi konuşmuş ve cevap vermişse, doğru olanı yapmıştır. Çünkü mevcut koşullarda Önder Apo'nun çıkıp da, 'direniş sürecini durdurun' demesinin koşulları yoktur ve zorlayıcı olacağı açıktır."

"Önderliğimiz 1993 yılından beri Kürt sorununun demokratik çözümü için çok çabalar sergiledi. Özellikle son iki buçuk yılda çok yoğun bir emek verdi. Ama Erdoğan hepsini yerle bir etti. Dolayısıyla bir çıkış yapmanın zeminini bırakmadı. Buna rağmen Önderliğimize dayatmada bulundukları ve Önderliğimizin de buna karşı direndiği açıkça görülmektedir."

"KONUMU TARTIŞILIR"

"Bu konuda diğer bir husus ise, Önder Apo, ancak bir proje üzerinde mutabakat olursa çağrı yapabilir. Yoksa o bir önderlik; iki de bir kalkıp kendi konumunu tartışmaya açacak pozisyona tabii ki girmez."