PKK'nın yeni tuzağı da resmi plaka !

PKK'nın yeni tuzağı da resmi plaka !

Diyarbakır'ın Silvan'da gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında resmi araç plakaları da yer aldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin verdiği bilgiler içinde özellikle bir ayrıntı dikkat çekti. Silvan'da gerçekleştirilen operasyonda PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

RESMİ PLAKA İLE SIZMA GİRİŞİMİ

Ele geçirilen mühimmatlar arasında çok sayıda patlayıcı malzeme ve resmi araç plakası var. PKK'lı teröristlerin bombalı araçlarda kullanmak için özellikle resmi plakaları seçtiği görüldü. Teröristlerin resmi plakalı araçlar ile kontrol noktalarından daha rahat geçmeyi ve dikkat çekmemeyi hedeflediği öğrenildi.

1-20160715190238.jpg

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyonda, birer M-16 piyade tüfeği, dragunov keskin nişancı tüfeği, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, pompalı av tüfeği, roketatar, gece görüşü gözlüğü, pompalı av tüfeği şarjörü, yangın söndürme tüpü, rüzgar ölçer, büyük ve küçük telsiz, 5 roketatar mühimmatı, ikişer el dürbünü, büyük tüp, el yapımı patlayıcı malzemesi ve boş tabanca şarjörü, 9 dinamit lokumu, 7 TNT kalıbı, 47 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 60 M-16 piyade tüfeği fişeği, 270 kilogram amonyum nitrat, bin 130 metre kablo, 19 akü, 7 sırt çantası, 3'ü resmi 5 plaka ele geçirildi.

3-921.jpg

OPERASYONDA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Ayrıca terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 17 kişi yakalandı.

2-20160715190239.jpg