PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkmıştı! HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı

PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkmıştı! HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı
Güncelleme:

TBMM Hazırlık Komisyonu, oy çokluğu ile 2017'de öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li vekil Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Güzel, söz konusu fotoğraflardaki terörist için "Sözlüm" demişti.

29 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Akçalı kırsalında TSK'nın operasyonunda öldürülen 4 teröristten birisi olan Malatya nüfusuna kayıtlı Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora'nın cep telefonu güvenlik güçleri tarafından incelendi. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında incelenen cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, PKK'lı terörist Volkan Bora ile Kuzey Irak'taki bir örgüt kampında çekilen fotoğrafları görüldü.

KOMİSYON, DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINA KARAR VERDİ
Ortaya çıkan kareler, sosyal medyada büyük tepki toplarken konuyla ilgili hemen harekete geçildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

TBMM Hazırlık Komisyonu, oy çokluğu ile 2017'de öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li vekil Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

TERÖRİST İÇİN "SÖZLÜM" DEMİŞTİ
Öldürülen terörist Volkan Bora'nın Harran Üniversitesi İletişim Fakültesi, HDP Milletvekili Semra Güzel'in ise Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni aynı dönemde okuduğu ve tanıştıkları biliniyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra örgüte yakınlığı ile bilinen bir medya kuruluşunda muhabirlik yapan Volkan Bora'nın daha sonra örgüte katıldığı öğrenildi. Güzel, fotoğrafların ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada, terörist için "Sözlüm" ifadesini kullanmıştı.