PKK’ya ’ülke topraklarını terk et’ çağrısı

PKK’ya ’ülke topraklarını terk et’ çağrısı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'ndan PKK'ya "Ülkeyi terk et", hükümete de "salt güvenlikten vazgeç" mesajı...

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Örgüt, hendek, barikat ve çatışmaları sivil yerleşim alanlarına taşıyan politikalarına hemen son vermeli, tek taraflı ateşkes ilan etmeli ve ülke topraklarını terk etmelidir. Hükümetimiz de salt güvenlikçi politikaları esas alan yaklaşımlardan kaçınmalıdır" dedi.

Diyarbakır'da Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı'nı bölgedeki işadamlarıyla birlikte yapan TÜRKONFED, PKK'ya silah birakma çağrısı yaptı. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, bölgede toplumsal, siyasal ve ekonomik anlamda ağır bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bir yanda bölge insanın yaşadığı travma, öte yandan esnafın, tüccarın, yatırımcının, yani iş insanlarının üzerindeki ağır ekonomik baskının hafifletilmesi noktasında çalışmalar yapılmalıdır. Bu ekonomik tedbirlerin sadece bir alana değil, tüm bölgeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi ve zamana yayılmadan ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Ayrıca bölgede olduğu kadar tüm ülkede de ekonomik kalkınmanın ve yatırım ortamının sağlanabilmesi için hukukun üstünlüğüne, adalete, huzur ve güvene ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Bu kapsamda TÜRKONFED olarak buradan ifade etmek isteriz ki, örgüt hendek, barikat ve çatışmaları sivil yerleşim alanlarına taşıyan politikalarına hemen son vermeli, tek taraflı ateşkes ilan etmeli ve ülke topraklarını terk etmelidir. Hükümetimiz de salt güvenlikçi politikaları esas alan yaklaşımlardan kaçınmalıdır. Ayrıca büyük bir cesaretle çözüm sürecini başlatan güçlü bir iradeyle arkasında duran Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan da muhatapları çoğaltacak, çeşitlendirecek toplumun geniş kesimlerini kapsayacak yeni bir diyalog zeminin yaratılmasını talep ediyoruz.

Kadooğlu son olarak silahla hak aranmayacağını kaydederek, "Hep birlikte ortak aklı oluşturmak, sorunlarımıza şiddetin diliyle değil, barış diliyle yaklaşmak zorundayız. TBMM çatısı altında çözüm için cesaretle alınacak her kararın destekçisi olacağız" dedi.

Etiketler türkonfed