Polis Kızının Duygulandıran Kompozisyonu Törene Damgasını Vurdu

Polis Kızının Duygulandıran Kompozisyonu Törene Damgasını Vurdu

Tokat'ta Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende polis kızı Elif Sena Coşkun'un birinci olan kompozisyonundaki...

Tokat'ta Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende polis kızı Elif Sena Coşkun'un birinci olan kompozisyonundaki "Onun görevi de kahramanlık, bizleri korumak, bu vatan toprağına sahip çıkmak ama onun da diğer polisler gibi şehit olmasından korkuyorum" şeklindeki sözleri programa katılanları duygulandırdı.

10 Nisan Polis Günü dolayısı ile Tokat'ta İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başlayan tören, Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda devam etti. Programda konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Yalman, vatan uğruna şehit olan bütün kahramanları rahmetle andıklarını ifade ederek, "Tarih boyunca vatan sevdası ile şehit düşmüş atalarımız gibi son günlerde artan terör olaylarında canını seve seve feda eden, yaralanan ve hatta şehit düşerek devletimizin bekası için arkasında gözü yaşlı analar, babalar, eşler ve evlatlar bırakıp yinede "vatan sağ olsun" diyen ulu bir teşkilatın ferdi olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdürü Yalman'ın konuşmasının ardından hafta dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda kompozisyon dalında birinci olan 18 Mart Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencisi Elif Sena Coşkun, "Kahraman Polisim" isimli kompozisyonunu okudu. Bir polis çocuğu olarak yaşanan terör olaylarından duyduğu endişeyi dile getiren Coşkun, "Bende bir polis çocuğuyum. Babamın bazı arkadaşlarını da doğuya göreve gönderdiler. Onların aileleri yürekleri ağızlarında bekliyor. Bende her gün babama bir şey olacak veya onu da göreve gönderecekler diye çok korkuyorum. Onun görevi de kahramanlık, bizleri korumak, bu vatan toprağına sahip çıkmak ama onun da diğer polisler gibi şehit olmasından korkuyorum. Şehitlik çok önemli bir makam, biliyorum ama babamdan ayrı kalmaya yüreğim nasıl dayansın? Hangi çocuk babasının veya annesinin şehit olmasını ister ki? Polisler çok iyi ve şefkatli insanlardır. Zaten şefkatsiz insan ne polis olabilir ne de asker. Bizler de canını vatan için, bizler için ortaya koyan kahraman polisimize sahip çıkalım. Onlara işlerinde yardımcı olalım. Birde ülkemiz daha güzel günlere kavuşsun diye bol bol dua etmeyi unutmayalım" dedi.

Vali Cevdet Can, Elif Sena Coşkun'un kompozisyonunun duygularını dile getirdiğini kaydederek tebrik etti. Tören protokol mensuplarının öğrenciler ve emniyet mensuplarına başarı belgesi takdimi ile sona erdi.